Home - Actueel - Nieuws - Stagiair Campagne, Communicatie en Outreach voor 5/6 maanden

Stagiair Campagne, Communicatie en Outreach voor 5/6 maanden

ActionAid steunt mensen in ontwikkelingslanden om op te komen voor hun rechten. In meer dan 45 landen werken we zij aan zij met voorvechters van een eerlijke wereld. Met mensen die een vuist maken tegen onrecht en die net als wij geloven in gelijke kansen voor iedereen. Vrouwenrechten staan hierbij centraal.
ActionAid is een wereldwijde ontwikkelingsorganisatie. Bekijk hier het overzicht van de vacatures, stageplekken en vrijwilligersfuncties op ons kantoor in Amsterdam.

Voor het team Campagnes & Beleid zoeken wij een:

Stagiair Campagne, Communicatie en Outreach voor 5/6 maanden (32 uur p/wk)

Vanuit ons kantoor in centrum Amsterdam werkt ActionAid in Nederland nauw samen met de collega’s in ontwikkelingslanden. Terwijl zij duurzame projecten opzetten met speciale aandacht voor de positie van vrouwen en lobbyen richting regionale fora en nationale overheden, roepen wij de private sector, beleidsmakers en politici in Nederland en Europa op tot meer aandacht voor de gevolgen van hun beleid voor ontwikkelingslanden en doen wij voorstellen voor beter en eerlijker beleid. De focus is op strengere regels voor bedrijven, landrechten/ landroof, biobrandstoffen, mijnbouw, eerlijke belasting en vrouwenrechten. Met de Feminists Unite! campagne nemen wij samen met campaigners in Nederland actie om druk te zetten om deze veranderingen te realiseren.

Functie:

Je zal primair ondersteunen bij de Feminist Unite! campagne.

Taken

 • Actief meedenken en werken aan campagne activiteiten, ludieke stunts en publieke evenementen om aandacht te vergaren voor de campagne probleem en oplossingen
 • Actief meedenken en werken aan activiteiten om verschillende en diverse groepen te betrekken bij en een stem te geven binnen de campagne
 • Ondersteunen bij de organisatie van campagne activiteiten en evenementen bijv. film screenings, feminist leadership workshops, en storytelling avonden
 • Redactiewerk: teksten vertalen (E-N), redigeren en schrijven voor online en offline
 • Meehelpen met de mediamonitoring
 • Content verzamelen en creëren voor Twitter, Facebook en Instagram


Profiel

Ben je de geschikte kandidaat voor deze functie, dan voldoe je aan de volgende eisen:

 • Geïnteresseerd in nieuwe media, campagnes en internationale samenwerking anno nu
 • Geïnteresseerd in feminisme en een sterk verschil maken voor vrouwenrechten wereldwijd
 • Vaardigheden in evenementenorganisatie, met een participatief en creatief karakter
 • Gevoel voor schrijven en beeld, kennis van Adobe programma’s pré
 • Actief op social media en neus voor nieuwe ontwikkelingen op dit vlak
 • Gestructureerd, proactief en zelfstandig
 • Staat ingeschreven bij een hogeschool of universiteit


Ons aanbod

Wij bieden een afwisselende stageplaats binnen een klein team bij een internationale ontwikkelingsorganisatie. Het betreft een zelfstandige, goed begeleide en uitdagende rol met ruimte voor eigen initiatief.

Wij bieden:

 • Reiskosten (op basis van openbaar vervoer tweede klas) tot een max van 35 km
 • Stagevergoeding tussen de 200 en 250 euro per maand (afhankelijk van opleidingsniveau)
 • De mogelijkheid om te leren en ervaring op te doen in een internationale organisatie, je zal geregeld de kans krijgen interessante interne en externe bijeenkomsten bij te wonen
 • Mogelijkheid om te werken aan een, nader af te spreken, persoonlijke leerdoelstelling


Periode

Wij zoeken iemand om z.s.m. te beginnen (juli 2019), maar staan open om over een andere begindatum in overleg te gaan met geschikte kandidaten.

Solliciteren

Heb je interesse? Stuur dan je motivatiebrief en CV per email zo spoedig mogelijk maar in ieder geval vóór 24 mei 12.00 naar Iris Frequin, HR adviseur: vacature.nl@actionaid.org. Meer informatie over ActionAid vind je op onze website. Heb je vragen die daar niet beantwoord worden neem dan contact op met Elliaa Jutte, Senior Communicatie Adviseur, elliaa.jutte@actionaid.org.

We houden graag de vaart erin en hebben een strakke planning. De eerste sollicitatiegesprekken vinden z.s.m. plaats.

Mochten we voor de genoemde deadline al geschikte kandidaten gevonden hebben dan zullen de gesprekken eerder plaatsvinden.

We geloven in de toegevoegde waarde van diversiteit in teams en streven naar zo veel mogelijk variatie in leeftijd, geslacht, seksuele voorkeur en culturele achtergronden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.