Home - Actueel - Nieuws - Vacature: Relatiemanager Partnerships (24 uur)

Vacature: Relatiemanager Partnerships (24 uur)

Gaat jouw hart sneller kloppen van internationale samenwerking, klimaatbeleid en vrouwenrechten? Ben je een stevige, inhoudelijke netwerker en bruggenbouwer? Heb je kennis, energie en creativiteit om plannen te maken én deze uit te voeren? En heb je daarnaast ervaring met het ontwikkelen van succesvolle partnerships, dan zijn we op zoek naar jou!

 

Voor de afdeling Fondsenwerving & Communicatie zoekt ActionAid Nederland een:

Relatiemanager Partnerships (24 uur)

In deze uitdagende functie ligt de nadruk op het realiseren van (nieuwe) strategische partnerships met (Nederlandse en Europese) vermogensfondsen, stichtingen en overige partners om de positie van dappere vrouwen wereldwijd te verbeteren. Welke kansen missen wij nu? Welke partijen zouden perfecte partners kunnen zijn? Met wie gaan wij in de toekomst samenwerken aan een eerlijke wereld zonder armoede en ongelijkheid?

 

Jouw rol:

 • Je kent de markt, weet deze te analyseren, identificeert nieuwe potentiele relaties gebaseerd op shared value en ontwikkelt op basis hiervan een partnership strategie.
 • Deze strategie weet je op pakkende wijze door te vertalen naar uitvoering, waarbij jij zelf (mede) verantwoordelijk bent voor acquisitie en onderhouden van (nieuwe) partnerships.
 • Je werkt daarbij samen met inhoudelijk deskundige collega’s in Nederland en binnen de ActionAid-federatie aan de ontwikkeling van op maat gesneden proposities voor potentiele partners. En je weet je collega’s (MT, directie) in te zetten wanneer gewenst.
 • Je onderhoudt relaties met partners en monitort de resultaten door middel van analyse, evaluatie en rapportages en werkt met (financiële) targets.

Je werkt nauw samen met het Hoofd Fondsenwerving en Communicatie, de Institutionele Relatiemanager en Programmamedewerkers.

 

Jouw profiel:

 • HBO werk- en denkniveau en enkele jaren relevante werkervaring op het gebied van fondsenwerving en relatiemanagement. Je hebt aantoonbare resultaten geboekt met het vergroten van inkomsten middels partnerships;
 • Je bent sociaal vaardig en succesvol in het opbouwen en onderhouden van (nieuwe) relaties;
 • Je combineert een ondernemende instelling met creatief denkvermogen;
 • Je bent communicatief sterk, besluitvaardig en overtuigend;
 • Je bent flexibel en presteert goed onder druk;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (zowel in woord als geschrift);
 • Een eigen relevant netwerk is een pré.

 

ActionAid biedt:

Een uitdagende, zelfstandige en afwisselende functie binnen een bevlogen team bij een internationale organisatie in hartje Amsterdam! En verder:

 • de mogelijkheid om je in te zetten voor vrouwenrechten en een duurzame wereld;
 • een professionele, internationale organisatie waarbij je samenwerkt met ervaren, (internationale) collega’s;
 • training en een projectbezoek bij een van de ActionAid programma’s in het buitenland;
 • een bruto maandsalaris van tenminste € 3200 tot maximaal € 3600 per maand op basis van 36 uur (afhankelijk van kennis en ervaring);
 • een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging;
 • bijdrage in het pensioen en een eindejaarsuitkering;
 • reiskostenvergoeding (openbaar vervoer).

 

Ben je enthousiast?

Stuur dan je motivatiebrief en cv vóór maandag 27 januari 2020 naar Iris Frequin, HR manager, via vacature@actionaid.org. De gesprekken vinden plaats in de week van 3 februari 2020 op het kantoor van ActionAid in Amsterdam.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Judith Verkuil, Hoofd Fondsenwerving en Communicatie, via judith.verkuil@actionaid.org of bel 06-33046357.

We geloven in de toegevoegde waarde van diversiteit in teams en streven naar zo veel mogelijk variatie in leeftijd, genderidentiteiten, afkomst en culturele achtergrond.

 

Over ActionAid
ActionAid is een vrouwenrechtenorganisatie en maakt onderdeel uit van een internationale federatie met kantoren in meer dan 45 landen. Wereldwijd worden miljoenen vrouwen achtergesteld, simpelweg omdat ze vrouw zijn. ActionAid vindt het onacceptabel dat de rechten van de helft van de wereldbevolking systematisch worden ondermijnd. Niet alleen omdat dat hun basisrecht is als mens, maar ook omdat er een sterk verband is tussen armoede en ongelijkheid en de uitsluiting van vrouwen. Samen maken we een vuist tegen onrecht.

Women's March 2020

In 2019 liep ActionAid ook mee met de Women's March.

Op 8 maart gaan we weer de straat op voor vrouwenrechten. We lopen mee voor alle vrouwen die te maken krijgen met klimaatverandering, uitsluiting en andere schendingen van hun rechten.

Loop met ons mee >>