Home - Actueel - ActionAid - Vacature: Financieel medewerker (20 uur)
Gaat jouw hart sneller kloppen van vrouwenrechten, klimaatrechtvaardigheid en internationale samenwerking? Heb je een echte passie voor administratie, cijfers en de controle daarvan? Ben je daarnaast ook gedreven door targets en heb je aantoonbare ervaring met rapporteren en begrotingen opstellen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Voor de afdeling Bedrijfsvoering zoeken wij met ingang van 1 april een:

Financieel medewerker (20 uur per week)

De financieel medewerker is verantwoordelijk voor de financieel administratieve ondersteuning aan de organisatie. ActionAid kent verschillende samenwerkingsverbanden en programma-eisen en dit vereist een analytische, meedenkende kandidaat met inzicht. Werken in een klein team biedt veel afwisseling en vraagt soms ook om flexibiliteit. ActionAid Nederland maakt deel uit van een mondiale federatie, dat geeft de werkzaamheden een internationaal karakter. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan het Hoofd Bedrijfsvoering.

 

Je taken

 • Je voert zelfstandig een gedegen financiële administratie;
 • Je stelt maandelijks financiële overzichten op voor directie en budgetverantwoordelijken;
 • Je stelt halfjaarlijks financiële rapporten op voor ActionAid International;
 • Je bent verantwoordelijk voor de integratie van de financiële gegevens in het CRM-systeem;
 • Je signaleert mogelijkheden tot verbetering in werkmethoden en procedures;
 • Je stelt in overleg met projectmanagers project- en subsidieafrekeningen op;
 • Je voert zelfstandig de salaris- en personeelsadministratie;
 • Je ondersteunt bij het opstellen van begrotingen;
 • Je stelt de jaarrekening op en bereidt de accountantscontrole voor.

 

Heb je bovendien kennis van en ervaring met de volgende taken en vind je het leuk om dit te doen?

 • IT contactpersoon intern: zorg dragen voor optimaal gebruik van verschillende IT middelen zoals Office365 en AFAS
 • Facilitaire zaken zoals: voorraadbeheer, inkopen, contacten met beheerder

Dan kun je meer uren werken!

 

Je profiel

 • MBO werk- en denkniveau en minimaal MBA-diploma;
 • Minimaal enkele jaren werkervaring in een relevante functie;
 • Kennis van en ervaring met relevante (financiële) applicaties. Kennis van AFAS Profit is een pré;
 • Inzicht en ervaring met projectadministratie;
 • Gedegen kennis van automatiseringspakketten met uitstekende beheersing van Excel;
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands en Engels;
 • Een hoge mate van accuratesse;
 • Integriteit en iemand die weet met vertrouwelijke gegevens om te gaan.

 

Wat bieden wij?

De aanstelling is in principe voor 20 uur per week en met startdatum 1 april. Salaris, afhankelijk van kennis en ervaring, tussen € 3.084,- en € 3.705,- bruto per maand bij een fulltime 36-urige aanstelling.

 

Solliciteren

Voldoe je aan bovenstaande criteria en ga je de uitdaging graag aan? Stuur dan vóór vrijdag 17 februari je sollicitatiebrief, inclusief motivatie en CV, aan Iris Frequin: vacature[at]actionaid.org. Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Annemieke Pauptit, Hoofd Bedrijfsvoering, via annemieke.pauptit[at]actionaid.org. De eerste gesprekken zullen op donderdagmiddag 23 februari plaatsvinden.

We geloven in de toegevoegde waarde van diversiteit in onze organisatie en streven naar zo veel mogelijk variatie in leeftijd, genderidentiteiten, seksuele oriëntatie, afkomst en culturele achtergrond.

Wie zijn wij?

ActionAid is een internationale vrouwenrechtenorganisatie met kantoren in meer dan 45 landen. Wereldwijd worden miljoenen vrouwen achtergesteld, simpelweg omdat ze vrouw zijn. ActionAid vindt het onacceptabel dat de rechten van de helft van de wereldbevolking systematisch worden ondermijnd. Niet alleen omdat dat hun basisrecht is als mens, maar ook omdat er een sterk verband is tussen armoede en ongelijkheid en de uitsluiting van vrouwen. Samen maken we een vuist tegen onrecht.