Jouw hulp is nodig

Een eerlijke start voor kinderen

Ture (6) gaat niet naar school, maar is elke dag uren met haar moeder onderweg om water te halen. © Greg Funnell/ActionAid

De scholen zijn weer begonnen!

Schoolpleinen vullen zich weer met ouders en kinderen. In Nederland bereiden we kinderen al jong voor op de basisschool. Spelenderwijs leren ze alvast wat lezen en schrijven. Hoe anders is dat voor kinderen in Ethiopië, waar voorscholen niet vanzelfsprekend zijn. Kinderen hebben regelmatig bij aanvang van de basisschool al een achterstand op klasgenootjes. De kans dat zij de hele basisschool doorlopen is aanzienlijk kleiner.

In Ethiopië maakt zelfs de helft van de kinderen de basisschool niet af.

ActionAid richt zich op onderwijs en het vergroten van kennis. Onderwijs is de basis voor een betere toekomst en een eigen inkomen. Help jij mee kinderen een eerlijke start te geven? >>

Dit doet ActionAid

  • Opzetten van twee voorscholen voor 480 kinderen van 4 tot 6 jaar en deze voorzien van lessenaars, lesmateriaal en waterpunten.
  • REFLECT-groepen voor 240 moeders, waar zij o.a. leren lezen en schrijven en worden gesteund een eigen onderneming op te zetten.
  • Lobbytraining voor 500 mensen zodat lokale gemeenschappen hun overheden zelf kunnen overtuigen van het belang van onderwijs.
  • Voorlichting aan meisjes, ouders, lokale leiders en overheidsvertegenwoordigers over het belang van voorscholen en onderwijs.

Pagina aangepast op 14 september 2018