Home - Welkom bij ActionAid

Welkom!

Welkom bij ActionAid! We zijn blij met je betrokkenheid bij een wereld met eerlijke kansen voor iedereen.

Samen met onze donateurs, supporters en lokale partnerorganisaties kijken we naar de oorzaken van armoede en ongelijkheid. Want alleen door die achterliggende oorzaken aan te pakken, kunnen we blijvend iets veranderen.

Omdat onze projecten een lange adem vergen, zijn we sterk afhankelijk van mensen zoals jij. Daarom vinden we het geweldig dat we op jou kunnen rekenen.
Dank je wel!

Vrouwenrechten in tijden van nood

Rampen hebben voor alle betrokkenen grote gevolgen, maar vrouwen zijn vaak extra kwetsbaar. Ze hebben minder toegang tot de geboden hulp en worden sneller slachtoffer van (seksueel) geweld.

Vrouwelijke leiders vormen een belangrijke sleutel bij noodhulp en wederopbouw, zo bleek bij eerdere rampen. Zij weten vaak het beste wat er nodig is, denken aan zaken waar vaak niet op gelet wordt (babyvoeding en maandverband) en zorgen dat de goederen eerlijk worden verdeeld. Ook als het gaat om conflictoplossing en het opschalen van publieke voorzieningen, zoals onderwijs en zorg, leveren vrouwen een positieve bijdrage. En, zeer belangrijk: doordat vrouwen de leiding nemen bij noodhulp, hebben ze ook na de ramp een sterkere positie in de samenleving. Dit draagt bij aan meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Luijah uit Kenia coördineert de noodactie tijdens de droogte in haar land. © ActionAid

Zo besteden wij jouw gift

  • 3%.
  • 85%.
  • 12%.

100%

  • Beheer en admin (3%)
  • Onze missiedoelstelling (85%)
  • Fondsenwerving (12%)
Lees meer

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met Yvonne Koningen, medewerker donateursadministratie. Ze is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur via 020-5206210 of stuur een e-mail naar donateurs@actionaid.nl. Op
deze pagina vind je alle contactgegevens. En vergeet niet ons te volgen op Facebook of via onze e-nieuwsbrief!

Neem contact op met Yvonne

Donateursadministratie

020-5206210

donateurs@actionaid.nl

Pagina aangepast op 6 januari 2021