Met jouw steun staan zij sterk tegen geweld en uitbuiting!

Fijne feestdagen! Maar niet ten koste van vrouwen

Lekkernijen, samenzijn, cadeautjes. De feestdagen zijn vaak een fijne tijd waarin we dichter bij elkaar komen. Maar de kans is groot dat voor de producten die je hier in Nederland voor de feestdagen koopt, de rechten van vrouwen in andere landen grof worden geschonden.

Zo zit er in dat heerlijke kerstkransje palmolie, waardoor vrouwen in Guatemala te maken krijgen met vervuiling, gedwongen prostitutie en landroof. Of wordt die gekke kerstrui gemaakt door een vrouw in Bangladesh die 70 uur per week werkt, $0,22 per uur verdient en daarbovenop te maken krijgt met geweld van haar baas. Dit kan zo niet langer. Kom in actie tegen geweld in productieketens! »

Dit doet ActionAid:

  • We steunen projecten die vrouwen beschermen of bijstand verlenen na een incident, zoals juridische bijstand en medische zorg.
  • We geven leiderschapscursussen en creëren informatiepunten voor vrouwen, waar bijvoorbeeld textielwerkers kunnen leren over hun rechten én hoe ze deze op kunnen eisen.
  • We doen onderzoek naar geweld tegen vrouwen, in o.a. productieketens, zodat we gefundeerd bedrijven én overheden kunnen aanspreken en voor betere wetgeving kunnen pleiten.