Help mee om geweld tegen vrouwen de kop in te drukken!

Sluit je aan bij de strijd tegen geweld

Door nog steeds voortdurende lockdowns is het voor veel vrouwen bijna onmogelijk om buiten huis melding te maken van geweld. Dat is enorm zorgelijk, want door de coronacrisis neemt geweld tegen vrouwen enorm toe. Zo ook in Kenia, waar al 80% van alle vrouwen te maken krijgt met geweld, en waar maar 8,7% van deze incidenten gemeld wordt.

Redder in nood is de SMS-hulplijn van ActionAid en partnerorganisatie Sauti Ya Wanawake. Tijdens of na een geweldsincident kunnen vrouwen heel simpel een SMS-je sturen. De getrainde hulpverleners, zoals Elizabeth op de foto, komen dan in actie met medische, juridische en mentale steun. Projecten als deze zijn onmisbaar in de strijd tegen geweld! Kom jij in actie tegen geweld? »

Dit doet ActionAid:

  • We steunen projecten die vrouwen beschermen of bijstand verlenen, zoals juridische en emotionele bijstand. Bijvoorbeeld middels het Access to Justice project.
  • We geven leiderschapscursussen en bouwen Women Safe Spaces voor vrouwen, een plek waar ze in alle veiligheid tot rust kunnen komen.
  • We doen onderzoek naar geweld tegen vrouwen, in o.a. productieketens, zodat we gefundeerd bedrijven én overheden kunnen aanspreken en voor betere wetgeving kunnen pleiten.