Economische rechtvaardigheid

Help mee en doneer

© ActionAid
De welvaart in de wereld is oneerlijk verdeeld. Veel landen zijn goed ontwikkeld, hebben bloeiende economieën, democratische regeringen en zijn heel erg rijk. Maar meer landen zijn nog in ontwikkeling en worden bestuurd door een instabiele en corrupte regering. Het ontbreekt er aan geld voor basisvoorzieningen zoals ziekenhuizen, scholen en wegen.

Deze ongelijkheid is al erg genoeg, maar wordt helaas ook nog in stand gehouden door tal van factoren, zoals belastingontwijking door multinationals.

Het wordt tijd dat de internationale handel zo wordt opgezet, dat ook ontwikkelingslanden ervan profiteren. Dan verdienen de arbeiders ter plaatse een eerlijk loon, betalen multinationals netjes belasting in het land waarin zij produceren en zijn ontwikkelingslanden minder afhankelijk van internationale hulp. ActionAid kan met jouw steun blijven vechten voor mensenrechten en economische rechtvaardigheid. Samen kunnen we strijden tegen oneerlijke machtsverhoudingen. Help je mee?

Wat doet ActionAid?

  • We doen onderzoek naar de impact van bedrijven op mens en milieu.
  • We voeren in 24 landen campagne tegen belastingontwijking en doen onderzoek naar brievenbusmaatschappijen.
  • Door lokale gemeenschappen te trainen in budget tracking houden we de besteding van belastinggeld in de gaten.
  • We geven voorlichting en rechtsbijstand aan lokale gemeenschappen en steunen vrouwengroepen voor hun rechten op te komen.

Pagina aangepast op 20 juli 2018