Ontvang de Feministische Partijwijzer en ontdek wat de partijen echt belangrijk vinden!

Vraag 'm nu aan

Stap 1 van 4

ActionAid gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. We gebruiken jouw e-mailadres alleen om je de Partijwijzer en daaraan gerelateerde informatie te sturen. Vul je je telefoonnummer in? Dan bellen we max. 2 keer per jaar om je te informeren over ons werk en om vrouwenrechten te steunen.

*Bij aanvinken sturen we je max. 3 keer per maand een e-mail over ons werk en acties waarmee we zij aan zij met vrouwen wereldwijd voor gelijkheid strijden. Je ontvangt geen post of e-mails van derden, zie ons privacybeleid.

Wat is de Feministische Partijwijzer?

De Tweede Kamerverkiezingen op 22 november bepalen hoe ons leven er de komende tijd uit gaat zien. Van hoeveel boodschappen we kunnen betalen tot aan de aanpak van de klimaatcrisis, er staat veel op het spel.

Partijen hebben allemaal hun eigen ideeën van wat echt belangrijk is. Zaken zoals gendergelijkheid, het dichten van de sterk groeiende kloof tussen arm en rijk en klimaatrechtvaardigheid zijn niet bepaald quick wins, dus die vallen vaak buiten de boot. Terwijl dit voor een gelijkwaardige toekomst juist de meest cruciale onderwerpen zijn.

Daarom hebben we 15 partijprogramma’s voor je onder de loep genomen, van de momenteel grootste partijen. Daarbij is gekeken naar zaken die bijdragen aan een gezond klimaat, gelijke kansen en eerlijke machtsstructuren. Naar zaken die echt belangrijk zijn als jij gaat kiezen op 22 november.

Partijwijzer ontvangen?

Vraag 'm nu aan!