Bedankt, je aanvraag is succesvol!

Binnen een kwartier ontvang je de Feministische Partijwijzer in je inbox.

Alvast veel leesplezier en mooi inzicht gewenst. En voor wie niet kan wachten, hierbij een voorproefje van hoe de partijen over het algemeen scoren:

 

Wist je dat ActionAid veel meer doet dan de Feministische Partijwijzer?

Als internationale vrouwenrechtenorganisatie werken wij jaarrond aan een eerlijkere wereld. Zij aan zij met vrouwen wereldwijd.

Wat doet ActionAid?

  • Een betere toekomst voor iedereen behalen we alleen door in actie te komen. Voor het klimaat, voor eerlijk werk zonder misstanden zoals die in de kledingindustrie, en natuurlijk voor gelijkheid voor iedereen. Daarom voeren wij campagne en zetten we druk op politici, zowel nationaal als internationaal.

  • ActionAid geeft allerlei trainingen: in het mondiale Zuiden trainen we vrouwen in veilig protesteren en praktische vaardigheden waarmee ze bijvoorbeeld een eigen bedrijfje op kunnen zetten. In Nederland geven we training in Feministisch Leiderschap. Bij alles staat inclusiviteit centraal.

  • Bij rampen hebben vrouwen 14 keer meer kans om te overlijden. Daarom staat bij onze noodhulp vrouwelijk leiderschap centraal. Of het nu gaat om een crisis zoals in Gaza of een klimaatramp in Malawi, overal ter wereld staan wij binnen 72 uur klaar om hulp te bieden.

Wil je dit werk steunen?

Word nu donateur en sta zij aan zij met vrouwen wereldwijd.

MAKMENDE Media/ActionAid

Hierboven op de foto een groep moeders uit Malawi, geleid door Emily Kafulatira. Zij maken zich hard om meisjes terug naar school te krijgen. “Ons werk is niet makkelijk,” vertelt Emily. “We lopen van dorp naar dorp. Soms worden we getipt dat een meisje niet op school zit. Als ze uitgehuwelijkt is, willen haar ouders ons niet te woord staan.” Mede dankzij de donateurs van ActionAid krijgen deze moeders sinds 2018 steeds meer meisjes terug naar school. Dit geeft die kinderen veel meer opties voor hun toekomst.