Home - Actueel - Vrouwenrechten - Beti Utsav – De viering van dochters in India

Beti Utsav – De viering van dochters in India

Het laten aborteren van ongeboren meisjes is wijdverspreid in India. De telling van 2011 in India laat zien dat er slechts 919 meisjes waren t.o.v. elke 1000 jongens. Dit betekent dat er zo’n 60 miljoen vrouwen ‘vermist’ zijn. India heeft wetten die deze praktijk verbieden, maar er worden weinig overtredingen bestraft.

Daarom heeft ActionAid Beti Utsav geïnitieerd; dat betekent Viering van dochters. Dit is een nieuwe manier om mensen te laten zien dat het hebben van een dochter reden is om te vieren, net zoveel als met een zoon.

Om deze video te bekijken moeten de marketing-cookies geaccepteerd zijn.

Cookie-instellingen beheren

Op weg naar gelijkheid

De geboorte van een zoon wordt met veel bombarie gevierd in India, maar wanneer meisjes worden geboren leidt dit niet tot dezelfde mate van enthousiasme bij de familie en de gemeenschap.

Jongens worden meer gewaardeerd dan meisjes in India, zelfs zozeer dat veel vrouwen onder druk worden gezet om een illegale geslachtstest te doen, en als ze een meisje verwachten, staan ze ook onder druk om abortus te laten plegen.

De Beti Utsav is een initiatef binnen ActionAid’s Beti Zindabad (Lang leve dochters!) campagne – een nationale campagne voor gelijkheid.

Help meisjes te beschermen

Klik hier