Home - Doe mee - ActionAid in uw testament

Een rechtvaardigere wereld nalaten

© Logan Weaver
Door een deel van uw bezit na te laten aan ActionAid, draagt u bij aan een mooiere en eerlijke wereld. Met uw gift – groot én klein – vastgelegd in uw testament kunt u uw idealen voort laten leven. Uw nalatenschap kan hét verschil maken in het leven van diegenen die vaak worden vergeten. Mensen in armoede. Mensen die geconfronteerd worden met discriminatie. Mensen wiens stemmen worden genegeerd. Door uw steun krijgen zij weer hoop op een toekomst, óók als u er niet meer bent.

Via het testament kunt u uw liefde en verantwoordelijkheid voor een gelijkwaardige wereld op een heel bijzondere manier doorgeven. Wilt u daar meer over weten? Wij gaan graag met u in gesprek. Vanzelfsprekend is alles wat wij bespreken vertrouwelijk en bent u tot niets verplicht. Mail naar nalaten@actionaid.nl of vraag via onderstaand formulier gratis en vrijblijvend onze nieuwe brochure aan. Ook kunt u ons telefonisch of per post bereiken: 020 520 6210, De Wittenstraat 25, 1001 ES Amsterdam

Als je op straat niet veilig bent

Agnes uit Oeganda werd op haar zestiende aangevallen en verkracht. Na drie dagen in het ziekenhuis durfde ze niet meer terug naar huis. Gelukkig kon ze terecht bij een crisisopvang van ActionAid. Hier ontving ze medische, psychologische en juridische hulp.

Het duurde vijf jaar voordat haar aanvallers werden veroordeeld en vastgezet. Tijdens het lange en moeizame proces werd ze bijgestaan door medewerkers van ActionAid. Inmiddels is Agnes moeder. Ze hoopt op een goede en veilige toekomst voor haar dochter.

© Karin Schermbrucker/ActionAid

Met een goed gevoel uw erfenis regelen?

Denkt u erover om ActionAid in uw testament op te nemen? Daar zijn wij heel blij mee! De inkomsten uit nalatenschappen zijn belangrijk voor ons. Ze helpen ons om – overal ter wereld – de ondersteuning te kunnen bieden die nodig is. Ook in de toekomst.

Wilt u zich eerst verder verdiepen in de mogelijkheden? Lees dan rustig de volgende artikelen en veel gestelde vragen door:

Op zoek naar meer informatie? Deze videos kunnen u daarbij helpen »

 

Een lange geschiedenis

We werken al tientallen jaren zij aan zij met lokale gemeenschappen in het mondiale Zuiden. In de jaren ’80 en ’90 stonden wij met onze partners vooraan in de strijd tegen de apartheid. Maar ook nu nog zijn onze projecten voor vrijheid en gelijke rechten onmisbaar. Nog altijd worden mensen op grond van huidskleur, gender of politieke voorkeur achtergesteld. Daarom steunen wij mensenrechtenactivisten die zich hiertegen durven uit te spreken. Door ActionAid op te nemen in uw testament zorgt u ervoor dat wij dit in de toekomst kunnen blijven doen.

Donateur Diedje ondersteunt ActionAid in haar testament

Zij vertelt: “Omdat armoede en ongelijkheid nog lang niet de wereld uit zijn, blijft het werk van ActionAid belangrijk. Ook in de toekomst wil ik graag dat ActionAid het goede werk wereldwijd kan blijven voortzetten. Juist in de toekomst.

In deze video vertelt Diedje meer over haar besluit om na te laten aan ActionAid »

ActionAid al in uw testament?

Laat ons weten dat u ActionAid in uw testament heeft opgenomen. Wij zijn enorm dankbaar voor iedere gift, groot of klein. Uiteraard zullen wij uw informatie vertrouwelijk behandelen. U kunt ons dit laten weten via nalaten@actionaid.nl

Vraag de brochure aan

Via de brochure informeren we u graag verder over nalaten aan ActionAid.

Agnes uit Oeganda werd verkracht door twee mannen. ActionAid hielp Agnes met psychische hulp en stond haar bij in de rechtzaak tegen de twee mannen. © ActionAid

Persoonlijk contact

Wellicht vindt u het prettig om persoonlijk met iemand van gedachten te wisselen? Of heeft u specifieke wensen of vragen? Rianne Werkman denkt graag met u mee.

Neem contact op met Rianne

Fondsenwerver Particulier

020 520 6210

rianne.werkman@actionaid.org