Referenties

Ayishetu Bujri werd beschuldigd van hekserij en moest vluchten. Dankzij een re-integratieproject is ze weer welkom in haar gemeenschap. Foto: Jane Hahn/ActionAid

ActionAid werkt samen met diverse partners

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Europese Commissie

“ActionAid is een serieuze gesprekspartner voor overheden op alle niveaus”

De Turing Foundation draagt 95.000 euro bij aan ActionAid’s onderwijsproject in Sierra Leone, dat zich richt op de kwaliteit van onderwijs, het terugdringen van geweld en het verbeteren van schoolbesturen. Minke van Rees: “Het project voldoet aan al onze eisen. Het is een lokaal gedragen initiatief met blijvende impact. Dat vinden we belangrijk: het project moet meer zijn dan een druppel op de gloeiende plaat. Daarnaast is ActionAid een serieuze gesprekspartner voor overheden op alle niveaus, waardoor op veel vlakken invloed wordt uitgeoefend. De organisatie evalueert haar eigen werk kritisch en stuurt waar nodig bij. Tot slot is het Nederlandse kantoor goed op de hoogte van wat er zich in Sierra Leone afspeelt en wordt er helder en overzichtelijk gerapporteerd. Daarom hebben wij naar aanleiding van het tussentijdse rapport een nieuw geldbedrag toegezegd voor Sierra Leone.”

“ActionAid heeft een hoge ROI”

Paul Burger steunt ActionAid sinds 1993 met zijn bedrijf Ideële Verzekeringen.

“Bij de selectie van goede doelen vind ik het belangrijk dat de hulp structureel en duurzaam is. Het aanpakken van belastingontwijking is daar een goed voorbeeld van. Als westerse wereld geven we met onze linkerhand ontwikkelingshulp, om het vervolgens met onze rechterhand weer af te pakken in de vorm van belastingontwijking. ActionAid heeft oog voor deze diepere processen. Ook let ik op een hoge return on investment: met zo weinig mogelijk middelen zoveel mogelijk gedaan krijgen. Er moet zoveel mogelijk naar projecten en campagnes gaan, en zo weinig mogelijk aan de spreekwoordelijke strijkstok blijven hangen.
Ik ben tevreden over de relatie die ik in de loop der jaren heb opgebouwd met ActionAid. Ik heb vertrouwen in hun deskundigheid en als ik vragen heb, weet ik de juiste mensen vinden. Ook de directeur is naar mijn mening een kundig persoon. Hij komt uit het bedrijfsleven én is maatschappelijk betrokken. Dat zie je direct terug in het huidige beleid van ActionAid.”

Meer weten over de mogelijkheden?

Meer weten over de mogelijkheden?
Wellicht vindt u het prettig om persoonlijk met iemand van gedachten te wisselen? Judith Verkuil is als Hoofd Communicatie goed op de hoogte van de verschillende projecten en beantwoordt graag uw vragen.

Neem contact op met Judith

Hoofd Communicatie

020-5206210

Judith.Verkuil@actionaid.org

Pagina aangepast op 18 april 2019