Home - Actueel - Noodhulp - Sierra Leone en Nigeria Ebola-vrij, ActionAid hielp mee

Sierra Leone en Nigeria Ebola-vrij, ActionAid hielp mee

ActionAid

Het huidige aantal slachtoffers van Ebola is nu al drie keer zo hoog als bij alle vorige uitbraken samen.

Het is belangrijk dat Ebola bij de bron wordt aangepakt, met alle wereldwijde hulp mogelijk. Dat het mogelijk is laat Nigeria zien. Door de  adequate response is Nigeria, net als Senegal Ebola-vrij.

Dit is wat ActionAid doet in Sierra Leone & Liberia om verspreiding Ebola tegen te gaan:

  1. Voorlichtingscampagnes om besmetting te voorkomen. Onder meer door het uitdelen van flyers van de WHO (World Health Organisation) in lokale talen, radiospotjes en deur-tot-deur campagnes. Wij helpen ook bij het achterhalen van alle contacten van een besmet persoon.
  2. Wij geven voedselpakketten aan families die in quarantaine zitten.
  3. Wij leveren hygiënekits en andere essentiële spullen aan medische centra zoals handschoenen, desinfecteermiddelen, chloor en zeep.
  4. Wij delen educatiemateriaal uit aan kinderen, want scholen zijn dicht en zullen naar verwachting het hele jaar dicht blijven vanwege de Ebola-crisis.
  5. In Liberia geven we ook overlevingskits aan mensen die Ebola hebben overleefd. Deze mensen zijn vaak alles kwijt omdat hun spullen ter preventie worden verbrand.

Aangezien het aantal besmettingen nog steeds toeneemt, blijft alle hulp nodig!

Ook in Nederland lijkt voorzichtig het belang van een grote aanpak van Ebola door te dringen, zie bijvoorbeeld het studenteninitiatief NEEbola.nu.

In november werd Sierra Leone Ebola-vrij verklaard

Dit geweldige bericht ontvingen wij van onze collega-directeur Mohamed Sila. Wij feliciteren onze collega’s, die ontzettend hard gewerkt hebben sinds de Ebola-uitbraak anderhalf jaar geleden. En natuurlijk: hartelijk dank aan alle donateurs die met hun bijdrage geholpen hebben Ebola te stoppen en de mensen in Sierra Leone een nieuwe toekomst te geven.

Dit is Bandor, haar grootmoeder die voor haar zorgde is overleden aan Ebola. Zij overleefde de Ebola-crisis wel. Dankzij boeken van ActionAid kon ze gewoon haar schoolwerk blijven doen, ondanks dat scholen lang gesloten bleven.

 

Geef om mensen in nood!

Ja, ik help mee