Home - Actueel - Belastingontwijking - Groot succes in campagne Stop Belastingontwijking

Groot succes in campagne Stop Belastingontwijking

Groot succes: Afrikaanse regeringen nemen maatregelen om belastingontwijking door multinationals te stoppen!

Dit weekend vond in Addis Ababa de vergadering van de African Union Heads of State plaats. Tijdens dit overleg is een belangrijke stap gezet om een einde te maken aan belastingontwijking door grote multinationals ten koste van ontwikkelingslanden door het aannemen van de “African Union High Level Panel report into Illicit Financial Flows”.

Dit betekent dat de Afrikaanse regeringen zich sterk gaan maken tegen belastingontwijking en onder meer beloven de kwestie nationaal aan te pakken. Bijvoorbeeld door een einde te maken aan belastingvoordelen voor buitenlandse bedrijven. De Afrikaanse overheden kunnen dit niet alleen, internationale actie is hard nodig, speciaal van die landen waar multinationals zijn gehuisvest, of waar ze een brievenbus hebben, zoals Nederland.

Dit succes is mede te danken aan de publieke druk en acties van ActionAid supporters in Afrikaanse landen en wereldwijd! #TaxPower!

ActionAid blijft strijden tegen belastingontwijking!

Steun ons!