Home - Actueel - Duurzame aarde - Landrechten - Een miljoen handtekeningen maakt het verschil

Een miljoen handtekeningen maakt het verschil

Stel je bent een kleinschalige boerin in Oeganda en je hoort dat er tijdens de jaarlijkse budget-speech van de regering een belastingverhoging op zaden, mest en voeding is aangekondigd. Dit zal je hard treffen want je bent juist van deze middelen afhankelijk voor je voedselproductie, net als vele miljoenen andere boerinnen en boeren. Wat kun je dan doen? Juist, je mobiliseren! Je laat een gezamenlijk geluid horen dat de regering niet kan negeren…

Een petitie

De communities die deel uitmaken van het project “Public Finance for Agriculture (PFA)” besloten een petitie te starten en wisten een miljoen handtekeningen te verzamelen! Deze handtekeningen zijn overhandigd aan de overheid, die vervolgens besloot de belastingverhoging in te trekken. ActionAid ondersteunde dit mobilisatie-initiatief.

Met een miljoen handtekeningen is het kleinschalige boeren in Oeganda gelukt om een landbouw – belastingverhoging tegen te houden. Een mooi succes!

Florence Tumirwe en Muzimba Yusuf, die bij dit initatief betrokken waren, vertellen het zelf in deze video. Een kort filmpje vol hoop, empowerment en de kracht van samenwerken.

https://youtu.be/KjTLfDHoF_4

Maak een einde aan honger

Help vandaag nog