Home - Actueel - Duurzame aarde - Landrechten - Vrouwen sterker door training

Vrouwen sterker door training

In Nigeria spelen vrouwen een prominente rol in de agricultuur. Zij produceren meer voedsel dan de mannen. Toch zijn ze zich er vaak niet van bewust dat ze recht hebben op financiële middelen om hun landbouw te ondersteunen. Daarom heeft ActionAid zich ingezet om deze vrouwen te verenigen en trainingen te geven, zodat ze gezamenlijk bij de regering voor hun rechten op kunnen komen.

De Public Financing for Agriculture training helpt vrouwen te vragen waar ze recht op hebben. Dankzij deze training zijn Esther Omalu en Hajarat Mamo, twee boerinnen uit Kogi in Nigeria, in staat aanvragen bij de regering in te dienen. Samen met andere boerinnen gaan ze twee tot drie keer bij de regering langs en sturen ze brieven waarin ze om hulp vragen.

“Door de trainingen doen we dingen op de juiste manier. Dit heeft ons dichter bij elkaar gebracht en de gemeenschap geholpen.” – Esther Omalu

Het filmpje hieronder laat zien hoe de Nigeriaanse vrouwen zich gesterkt voelen om hun situatie te veranderen.

Om deze video te bekijken moeten de marketing-cookies geaccepteerd zijn.

Cookie-instellingen beheren

Help de positie van vrouwen te versterken

Klik hier