Home - Actueel - Noodhulp - Hulp aan vluchtelingen

Hulp aan vluchtelingen

Sinds het uitbreken van de oorlog in Syrië 4 jaar geleden zijn miljoenen mensen op de vlucht geslagen. Veel van hen riskeren alles om zichzelf en hun familie op een veiligere plek te kunnen onderbrengen.

ActionAid vindt dat mensen die migreren omdat ze op zoek zijn naar veiligheid, zekerheid of een fatsoenlijk leven, op humane wijze moeten worden behandeld en geholpen moeten worden. Belangrijke oorzaken van de vluchtelingencrisis zijn conflicten, de klimaatverandering en toenemende sociale en economische ongelijkheid. Daarom is volgens ActionAid een globale actie nodig, die deze oorzaken bij de bron aanpakt.

Dit doet ActionAid om de gevluchte families te helpen:

  • ActionAid biedt al sinds 2013 hulp aan Syrische vluchtelingen in Jordanië en Libanon, en heeft al 90.000 mensen geholpen door het verstrekken van warme winterkleding, dekens en andere essentiële middelen, zoals deze EHBO-dozen.
  • ActionAid is nu ook actief op Lesbos in Griekenland, waar elke dag duizenden vluchtelingen aankomen. Onze hulp daar is onder andere gericht op kwetsbare vrouwen en kinderen en het leveren van noodzakelijke middelen als voedsel en water.
  • Daarnaast helpt ActionAid getraumatiseerde kinderen in Libanon en Jordanië door ze te ondersteunen en te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen in deze afschuwelijke situatie toch naar school kunnen gaan.
  • Ook slaat ActionAid de handen ineen met andere organisaties en roepen we Europese leiders op om in actie te komen. Samen met OxfamNovib, Pax en Vluchtelingenwerk Nederland hebben we bijvoorbeeld de petitie van Amnesty International gesteund, waarmee premier Rutte wordt opgeroepen om meer vluchtelingen toe te laten.

Door de oorlog in Syrië zijn miljoenen mensen op de vlucht. Velen riskeren werkelijk alles om een veiligere plek te bereiken.

Steun onze noodactie