Home - Actueel - Geen categorie - “Ik zie hoeveel er nodig is en waar ik het voor doe”

“Ik zie hoeveel er nodig is en waar ik het voor doe”

Karin van der Wal Vollers doet vrijwilligerswerk bij ActionAid en is donateur. Hier vertelt ze waarom ze de organisatie steunt. “Alles wat je inbrengt is goed en alle hulp is meegenomen.”

“In december 2015 kreeg ik een mail van ActionAid, waarvan de toon me erg aansprak: het zei iets over het gedachtengoed van de organisatie en gaf me de indruk dat alle vormen van hulp, hoe klein ook, welkom zijn.

Ik woon ook nog eens in de buurt van het kantoor in Amsterdam, dus ik besloot spontaan aan te bellen. Ik werd enthousiast ontvangen en kon in januari starten als vrijwilliger op de afdeling communicatie, om te helpen met het vertalen van teksten.

Ik heb jarenlang vrijwilligerswerk gedaan maar dat was altijd gerelateerd aan mijn eigen leven, zoals helpen op de school van mijn kinderen. Nu wilde ik eens echt iets belangeloos voor een ander doen. Omdat we in 2017 een paar maanden naar Oeganda gaan, koos ik voor een organisatie die ook in Afrika werkt.

Ik vind het hartstikke leuk om één dag in de week op kantoor mee te draaien. Het pand ademt een goede sfeer uit, ik word bevangen door het onderwerp en ik bevind me tussen gelijkgestemden met dezelfde interesses. Bij ActionAid werken mensen die verschillen in achtergrond, cultuur en leeftijd, maar allemaal met hart en ziel voor hetzelfde doel werken. Die energieke, enthousiaste smeltkroes spreekt me aan.

Sinds kort ben ik naast vrijwilliger ook donateur van ActionAid. Ik zag hoeveel er nodig is en gelukkig kan ik dat missen. Ik weet inmiddels ook dat maar liefst 86 cent van elke euro aan projecten en campagnes wordt besteed. Ik zie elke week waarvoor ik het doe.

ActionAid onderscheidt zich van andere organisaties door niet oordelend te zijn. Alles wat je inbrengt is goed en alle hulp is meegenomen. Dat maakt dat ik me met plezier voor deze organisatie inzet.”

Ook vrijwilliger worden bij ActionAid?

Klik hier