Home - Actueel - Geen categorie - “Ik heb vertrouwen in ActionAid”

“Ik heb vertrouwen in ActionAid”

Diedje van Leeuwen steunt ActionAid (voorheen NiZa) sinds 1991. Sinds een aantal jaren staan we ook vermeld in haar testament. Hier vertelt ze over haar betrokkenheid bij de organisatie.

“Mijn vader was dominee en ik ben opgevoed met het idee dat je moet helpen wie je helpen kan. Als gevolg daarvan ben ik mijn hele leven betrokken geweest bij maatschappelijke organisaties: als donateur, actievoerder en vrijwilliger.

Mijn hart gaat vooral uit naar mensen die in armoede leven, die onrecht wordt aangedaan en naar extra kwetsbare groepen, zoals dieren, kinderen en vrouwen. Ook onderdrukking stuit mij tegen de borst, wat een reden is dat ik destijds betrokken raakte bij de anti-apartheidsbeweging en NiZa.

Nog altijd steun ik vele goede doelen. De reden dat ik heb gekozen om ActionAid en andere organisaties in mijn testament op te nemen, is dat de thema’s mij aanspreken en ik er een goed gevoel bij heb. Toen ik op een bijeenkomst van ActionAid was, vielen ook de jonge medewerkers en hun bevlogenheid mij op.

Als ik aan ActionAid denk, denk ik aan armoedebestrijding en de strijd voor een rechtvaardiger wereld. Ik vind het goed dat ook minder ‘aaibare’, maar belangrijke onderwerpen worden aangepakt, zoals belastingontwijking. Tot slot wil ik dat er zoveel mogelijk naar het goede doel gaat, en zo weinig mogelijk aan de spreekwoordelijke strijkstok blijft hangen. Ik heb het gevoel dat dat bij ActionAid wel goed zit. Ik heb vertrouwen in jullie en in het werk.”

Wilt u ook ActionAid in uw testament opnemen?

Lees meer