Home - Actueel - Veilige steden - “Mishandeling en verkrachting komen hier vaak voor”

“Mishandeling en verkrachting komen hier vaak voor”

Rebecca (28) uit Liberia is marktkoopvrouw en Safe Cities-activiste. Samen met ActionAid zet ze zich in voor de veiligheid van vrouwen in Monrovia.
In Liberia zet ActionAid zich in voor vrouwenrechten met de Safe Cities campagne.
ActionAid

“Dit kruispunt, waar ’s nachts veel straatverkopers zijn, is een van de drukste plekken van Monrovia. Veel vrouwen komen hier langs op weg van en naar hun werk. Er zijn één of twee lantaarnpalen maar de rest van de weg is donker. Het heeft de hoogste criminaliteit van de stad en mishandeling en verkrachting van vrouwen komt hier veel voor.

Omdat dit ook de route naar het vliegveld is, heeft het stadbestuur geprobeerd de weg aantrekkelijker te maken voor buitenlandse toeristen met behulp van bloembakken. ActionAid heeft dit aangegrepen om de veiligheid van vrouwen te bespreken. Daardoor komt er binnenkort straatverlichting en een politiepost.”

 

Naschrift: Er zijn nu vijf politieposten in Monrovia, Liberia die focussen op de veiligheid van vrouwen. Alle agenten zijn door ActionAid getraind op het gebied van geweld tegen vrouwen.

Help vrouwen zoals Rebecca

Klik hier