Home - Actueel - Noodhulp - ActionAid veroordeelt geweld tegen Rohingya’s in Myanmar

ActionAid veroordeelt geweld tegen Rohingya’s in Myanmar

ActionAid veroordeelt de aanslagen op de Rohingya-bevolking die op 25 augustus zijn uitgevoerd in Myanmar en het geweld dat hierop in de noordelijke staat Rakhine volgde. We zijn diep bezorgd over de berichten over de vele doden die hierbij zijn gevallen en de duizenden mensen die ontheemd zijn geraakt. De regering van Myanmar moet hun verantwoordelijkheid nemen en hun verplichting nakomen om de burgerbevolking te beschermen. Lees hier direct wat jij kunt doen om te helpen >>
 
© Sara Perrla/IRIN

ActionAid verzoekt alle partijen om verdere escalatie in het gebied te voorkomen. Het is van cruciaal belang dat de nationale en lokale autoriteiten van Myanmar toegang verlenen aan VN-agentschappen en internationale, nationale en lokale NGO’s, zodat zij in staat zijn hulp te verlenen. We zijn vooral bezorgd over wat het conflict en de daarmee gepaarde vluchtelingenstroom doet met de veiligheid van vrouwen en kinderen. De regering en de lokale overheden van Bangladesh moeten doorgaan met het verlenen van veilige doorgang en hulp aan de Rohingya bevolking die het geweld proberen te ontvluchten.

ActionAid verleent noodhulp aan Rohingya vluchtelingen in Bangladesh

ActionAid is (als federatie) sinds 2001 in Myanmar actief. Wij werken samen met de meest gemarginaliseerde mensen in de staten van Myanmar. Samen met internationale NGO’s (INGO) en tal van nationale en lokale maatschappelijke organisaties en partners. Samen treden we op bij natuurrampen en bouwen we mee aan een vreedzame en voorspoedige toekomst voor Myanmar, met name de meest afgelegen regio’s en de meest kwetsbare gebieden. Wij achten de beschuldigingen tegen INGO’s over vermeende betrokkenheid bij de recente aanval op de Rohingya niet alleen ongegrond maar ook ondermijnend voor ons werk in Myanmar.

Help Rohingya-vluchtelingen

Klik hier