Home - Actueel - Duurzame aarde - Klimaatverandering - Human Rights in Wind Turbine Supply Chains

Human Rights in Wind Turbine Supply Chains

Windenergie heeft wereldwijd, ook in Nederland, een belangrijke rol in de duurzame energietransitie. De vraag naar mineralen als koper en ijzer zal hierdoor flink stijgen. De winning van deze grondstoffen gaat echter gepaard met grote risico’s voor mens en milieu. ActionAid roept daarom de Nederlandse overheid en de windenergiesector op om bij de duurzame transitie rekening te houden met mensenrechten. Dit doen wij in het rapport “Human Rights in Windturbine supply chains”.

Teken het manifest!

Verschillende afbeeldingen van vrouwen die samen met ActionAid strijden voor een eerlijke wereld. Tekst: Wat is nou écht belangrijk?

Roep tijdens de aankomende verkiezingen samen met ons politieke leiders op om vanuit feministische waarden te regeren en teken het manifest!

Ik laat mijn stem horen >>