Home - Actueel - Publicaties - Human Rights in Wind Turbine Supply Chains

Human Rights in Wind Turbine Supply Chains

Windenergie heeft wereldwijd, ook in Nederland, een belangrijke rol in de duurzame energietransitie. De vraag naar mineralen als koper en ijzer zal hierdoor flink stijgen. De winning van deze grondstoffen gaat echter gepaard met grote risico’s voor mens en milieu. ActionAid roept daarom de Nederlandse overheid en de windenergiesector op om bij de duurzame transitie rekening te houden met mensenrechten. Dit doen wij in het rapport “Human Rights in Windturbine supply chains”.

Waarom systeemverandering noodzakelijk is

Jannelieke Aalstein is de directeur van ActionAid Nederland

Jannelieke Aalstein geeft je elke maand een blik achter de schermen van ActionAid in een persoonlijke blog. Ze schrijft over wat we doen, hoe we dat doen en vooral: waarom we dat doen.

Lees nu haar laatste blog >>