Home - Actueel - Belastingontwijking - Symposium dividendbelasting: ‘Eerlijk delen is niet moeilijk’

Symposium dividendbelasting: ‘Eerlijk delen is niet moeilijk’

Op 8 september organiseert Tax Justice Nederland (waar ActionAid deel van uitmaakt) een symposium over miljardendeals en het afschaffen van de dividendbelasting.Wil jij hierbij zijn? Meld je dan snel aan!
 

Wat: Symposium ‘Eerlijk delen is niet moeilijk – Stop miljardencadeaus aan grote bedrijven’
Wanneer: 8 september 2018 12.00 – 17:00 uur
Waar: Tobacco Theater, Nes 75-87 Amsterdam
Organisatie: Tax Justice Nederland

Het afschaffen van de dividendbelasting was niet terug te vinden in de verkiezingsprogramma’s. Ook over de miljardendeals met multinationals stond geen letter op papier. Toch stonden de plannen, toen de mist van de formatie was opgetrokken, ineens in het regeerakkoord. Wonderlijk!

Weet jij welke spelletjes er achter de schermen zijn gespeeld? Hoe multinationals als Unilever en Shell het voor elkaar kregen om miljarden cadeau te krijgen? Waarom het afschaffen van die dividendbelasting zo’n belachelijk slecht idee is? En wil je graag weten hoe we al die miljarden veel eerlijker kunnen besteden?

Programma

Kom naar het symposium ‘Eerlijk delen is niet moeilijk’ op zaterdag 8 september en loop met enorm veel kennis op zak weer de deur uit. Ga de diepte in met workshops en volg door Naeeda Aurangzeb geleide gesprekken tussen vakbondsmensen, politici en Ngo’s. Sprekers zijn onderzoeksjournalist Eric Smit (Follow the Money) en journalist Mirjam de Rijk (‘Een andere verdeling van de buit’). Opening door Han Busker (voorzitter FNV). Meld je snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt!

Inloop voor de workshops is vanaf 12.00 uur. De workshops duren van 12.45 – 14.15 uur.