Home - Actueel - Mensenrechten - Nederland moet constructief aan de slag met inhoud mensenrechtenverdrag

Nederland moet constructief aan de slag met inhoud mensenrechtenverdrag

Nederland heeft toegezegd zich constructief in te zetten voor de komst van het bindend VN verdrag ‘Mensenrechten & Bedrijfsleven’. Afgelopen oktober vonden de onderhandelingen voor dit verdrag plaats in Genèva. Maar de Europese Unie, die meedoet aan de onderhandelingen in naam van alle lidstaten, besloot om niet mee te onderhandelen over de inhoud. Om tegemoet te komen aan de toezegging & om de zelfbenoemde IMVO-koploperspositie te behouden moet Nederland er bij de EU op aandringen om dit alsnog te doen. De organisaties ActionAid, SOMO, MilieuDefensie, TNI, Friends of the Earth International en Schone Kleren Campagne roepen Nederland hiertoe op. Lees de brief voor de verzoeken aan de minister.