Home - Actueel - Vrouwenrechten - Kom in actie tegen geweld tegen vrouwen

Kom in actie tegen geweld tegen vrouwen

Schuilt er een craftivist in jou? 🎨

 

Wereldwijd krijgt maar liefst 1 op de 3 vrouwen (!) in haar leven te maken met geweld. Thuis, op straat en op het werk. Vooral in de kledingindustrie is dit een groot probleem. Verbaal geweld komt veel voor en er is een hoog risico op verkrachting en misbruik. Maar ook vrouwen die op het platteland wonen en werken krijgen te maken met geweld. Boerinnen in ontwikkelingslanden hebben vaak geen formele landrechten. Daardoor kunnen zij makkelijk van hun land verstoten (wat vaak gepaard gaat met geweld) om plaats te maken voor grote (internationale) bedrijven. Ze zijn alles kwijt en kwetsbaar voor uitbuiting.

#16 Days of Activism

Tijdens de 16 Days of Activism komen mensen wereldwijd en elk jaar 16 dagen lang in actie tegen geweld tegen vrouwen. Dit jaar is het thema ‘geweld tegen vrouwen op de werkvloer’. Als reactie op het geweld organiseren wij een pop-up Craftivism-actie. Een wat? Lees snel verder!

Pop-up Craftivism

Wanneer: zaterdag 8 december van 12.00 – 15.30 uur

Waar: Utrecht (houd voor de exacte locatie de eventpagina in de gaten)

Aanmelden: via het Facebook-event

PS. Kun je er niet bij zijn op 8 december, maar wil je wél iets doen? Stuur dan een mailtje naar rachel.walker@actionaid.org. Dan zorgen wij dat je erbij kunt zijn op afstand!

 

© Craftivist Collective

Tijdens een slow & gentle pop-upactie werken we samen met jullie aan creatieve, inspirerende (mini)-banners. Samen gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaken van geweld tegen vrouwen op de werkvloer aan de hand van inspirerende cases.

Met deze ludieke pop-up actie vragen we aandacht voor het feit dat geweld tegen vrouwen onacceptabel is, en voor de vele misstanden die nog altijd plaatsvinden in onder meer de landbouw en textielindustrie. Vervolgens verspreiden we de banners op relevante plekken in Utrecht én op social media. Zo roepen we op een vreedzame manier op om een einde te maken aan (seksueel) geweld en intimidatie op de werkvloer.

Doe mee!

Kom samen met ons in actie tegen geweld tegen vrouwen en meld je hieronder aan voor het event.
We hopen je snel te zien!