Home - Actueel - Vrouwenrechten - Geraldine Kemper maakt zich sterk voor vrouwenrechten

Geraldine Kemper maakt zich sterk voor vrouwenrechten

Presentatrice Geraldine Kemper is de nieuwe ambassadeur van ActionAid. Samen met ons zal Kemper zich inzetten voor een betere positie van vrouwen wereldwijd. Er is geen land ter wereld waar vrouwen niet worden achtergesteld, met armoede en geweld tegen vrouwen als gevolg. Onacceptabel, vindt Kemper.
Geraldine Kemper zet zich als ambassadeur van ActionAid in voor vrouwenrechten wereldwijd
“Ik kijk ernaar uit om me samen met ActionAid sterk te maken om de positie van vrouwen verbeteren.” © Principles of Light/ActionAid

“Ik heb veel van de wereld gezien en vrouwen uit allerlei landen mogen ontmoeten met zowel mooie als heftige levensverhalen,” vertelt Kemper. “Als vrouw realiseer ik me dat we elkaar moeten steunen en dat hun verhalen gedeeld moeten worden. Daarom maak ik me als ambassadeur van ActionAid sterk voor vrouwenrechten.”

ActionAid zet zich in voor een eerlijker wereld. Daarbij ligt de focus op vrouwenrechten, want er is een sterk verband tussen armoede en ongelijkheid, en de uitsluiting van vrouwen. ActionAid werkt samen met vrouwen aan structurele oplossingen om hun positie te verbeteren, geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen, economische zelfstandigheid te vergroten en de diepere oorzaken van ongelijkheid en armoede aan te pakken. Via programma’s in landen zelf, maar ook via campagnes en lobbywerk in Nederland.

Kemper: “Er is geen land ter wereld waar vrouwen niet worden achtergesteld. Dat vind ik erg. De aanpak van ActionAid op lokaal, nationaal én internationaal niveau spreken me erg aan. Ik kijk ernaar uit om me samen met ActionAid sterk te maken voor oplossingen die de positie van vrouwen verbeteren en een wereld met gelijke kansen voor iedereen dichterbij brengen.”

Judith Verkuil, hoofd communicatie bij ActionAid: “Geraldine is een natuurlijke match met onze organisatie. Door haar reizen weet ze hoe belangrijk het is dat vrouwen elkaar steunen en samen in actie komen. We zijn erg blij met deze samenwerking. Gezien de recente politieke ontwikkelingen in de wereld, zijn vrouwenrechten nu belangrijker dan ooit.”

Om deze video te bekijken moeten de marketing-cookies geaccepteerd zijn.

Cookie-instellingen beheren

– Einde persbericht – 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie, interviewverzoeken en aanvullende beeldmateriaal kun je contact opnemen met Judith Verkuil, hoofd Communicatie bij ActionAid via judith.verkuil@actionaid.org of bel 020-5206210.

Geraldine Kemper
Abbey Hoes
Marloes Coenen
Awura Abena
Marije Boomsma
Milou Deelen
Cathelijne Blok
Women’s Rights Challenge
Push-ups
Pushup
Challenge
Vrouwenrechten
Geweld
35