Home - Actueel - Vrouwenrechten - ActionAid lanceert Women’s Rights Challenge

ActionAid lanceert Women’s Rights Challenge

AMSTERDAM, 12 augustus 2019 – ActionAid lanceert vandaag een nieuwe campagne tegen geweld tegen vrouwen: de Women’s Rights Challenge. De campagne wordt ondersteund door een groep sterke vrouwen: RTL-presentatrice Geraldine Kemper, actrice Abbey Hoes, MMA-wereldkampioene Marloes Coenen, hoofdredactrice van The TittyMag Cathelijne Blok, journaliste Milou Deelen, oprichtster van de Creative Women Collective Awura Abena en mediamanager van de Vondelgym, Marije Boomsma.

Op 1 oktober start de challenge en werken deelnemers gedurende 35 dagen toe naar 35 push-ups. Dat getal staat symbool voor de 35 procent van alle vrouwen in de wereld die te maken krijgt met een vorm van geweld. ActionAid roept vrouwen, mannen en iedereen die wil op om deel te nemen aan de challenge en op die manier te helpen bij het tegengaan van geweld.

35 push-ups achter elkaar doen is geen eenvoudige opgave. In samenwerking met de Amsterdamse sportschool de Vondelgym is een trainingsschema ontwikkeld dat je stap voor stap begeleidt. Marije Boomsma, mediamanager bij Vondelgym doet ook mee: “Met deze challenge maak je jezelf sterk. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Daarnaast is het ook een symbolische challenge: door de oefeningen sta je stil bij de vele vrouwen in de wereld die geen baas zijn over hun eigen lichaam.”

Ook presentatrice Geraldine Kemper, sinds april 2019 ambassadeur van ActionAid, steunt de campagne. “Tijdens mijn reizen heb ik veel vrouwen ontmoet, met soms heftige en verdrietige levensverhalen,” vertelt ze. “Als vrouw realiseer ik me dat we elkaar moeten steunen. Daarom maak ik me letterlijk sterk voor vrouwenrechten tijdens de Women’s Rights Challenge.”

Door deelname aan de challenge zamelen deelnemers een bedrag in voor het werk van ActionAid om geweld tegen vrouwen tegen te gaan – een van de meest voorkomende mensenrechtenschendingen. ActionAid werkt samen met vrouwen in meer dan 45 landen aan een eerlijke, duurzame wereld zonder armoede en ongelijkheid. Dat gebeurt door voorlichting en training in de landen zelf, maar ook door internationale campagnes en lobbywerk.

Kijk voor meer informatie op www.womensrightschallenge.nl en deel de campagne met de hashtag #35voor35.

– Einde persbericht –

Noot voor de redactie

Neem voor meer informatie, interviewverzoeken en aanvullend beeldmateriaal contact op met Cariene Joosten, communicatiemanager bij ActionAid via cariene.joosten@actionaid.org of bel 020-5206210.

Neem contact op met Cariene

Communicatiemanager

020-5206210

cariene.joosten@actionaid.org