Home - Actueel - Geen categorie - ActionAid Charity Partner Affordable Art Fair 2019

ActionAid Charity Partner Affordable Art Fair 2019

Fantastisch nieuws! ActionAid is verkozen tot charity partner van de Affordable Art Fair 2019, dat van 31 oktober t/m 3 november plaatsvindt in Amsterdam. Onderdeel is een paneldiscussie over de vraag Contemporary Art: Still a Man’s World? 

Met 80 galerieën boordevol hedendaagse en moderne kunst is er op artistiek vlak enorm veel te zien. De kunst is afkomstig van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars, waaronder veel jong talent. De kunstwerken zijn al te koop vanaf 100 euro per item.Zoals de naam al impliceert kan je tijdens de Affordable Art Fair relatief betaalbare kunst kopen. Het maakt niet uit of je niet eerder met kunst in aanraking bent gekomen of dat je al jaren een verzamelaar bent.

Cathelijne Blok
Cathelijne Blok van TheTittyMag is moderator tijdens de Affordable Art Fair én ambassadeur van ActionAid’s Women’s Rights Challenge. © Principles of Light


Dagelijkse vindt er een paneldiscussie plaats met de vraag Contemporary Art: Still a Man’s World? De discussie wordt geleid door Cathelijne Blok, founder en initiatiefnemer van intersectioneel feministisch kunstcollectief The Tittymag – én ambassadeur van ActionAid’s Women’s Rights Challenge.

De Affordable Art Fair Amsterdam opent haar deuren van 31 oktober t/m 3 november 2019 in de Kromhouthal in Amsterdam Noord. Met meer dan 80 nationale en internationale galerieën is er kunst voor iedereen.

Openingstijden

  • Woensdag 30 oktober: 18.00 – 22.00 uur (Charity Private View)
  • Donderdag 31 oktober: 11.00 – 18.00 uur
  • Vrijdag 1 november: 11.00 – 22.00 uur
  • Zaterdag 2 november: 11.00 – 19.00 uur
  • Zondag 3 november: 11.00 – 18.00 uur

 

Tickets & kaartverkoop

Een entreebewijs voor de Affordable Art Fair kost € 15 per persoon. Vroege boekers (Earlybirds) betalen een gereduceerd tarief van € 12. De Charity Private View bijwonen op woensdag kost € 35.

Het bijwonen van de paneldiscussie kost 5 euro. De opbrengst daarvan gaat naar de projecten van ActionAid.

De kaartverkoop voor een early bird ticket + toegang tot de paneldiscussie (€ 15) eindigt op 30 september, dus wees er snel bij!

Contemporary Art: Still a Man’s World?

Voor vrouwelijke kunstenaars is het nog altijd niet makkelijk om hun weg te vinden in de kunstenaarswereld. Tot op de dag van vandaag wordt die gedomineerd door mannen. Pas sinds relatief korte tijd wordt meer aandacht besteed aan inclusiviteit en gelijkwaardigheid van kunstenaars van verschillende achtergronden.

“Slechts 13 procent van de tentoongestelde werken in Nederlandse musea is gemaakt door vrouwen,” zegt Blythe Bolton, AAF Fair Director. “De Affordable Art Fair wil een gelijkwaardiger wereld waarin iedereen gelijke kansen heeft – precies de slogan van ActionAid. Het was daarom een natuurlijk keus om ActionAid te kiezen als charity partner.”