Home - Actueel - Vrouwenrechten - Loop mee met de Women’s March!

Loop mee met de Women’s March!

Op 8 maart gaan we weer de straat op voor vrouwenrechten. We lopen mee voor alle vrouwen die te maken krijgen met klimaatverandering, landroof, uitsluiting en andere schendingen van hun rechten. Door mee te lopen laten we zien dat het tijd is voor verandering! Loop je met ons mee?
ActionAid voert campagne voor vrouwenrechten wereldwijd. In 2017 nam ActionAid deel aan de Women's March in Amsterdam.

Klimaatblok

Dit jaar lopen we mee in het klimaatblok. Vrouwen worden namelijke onevenredig hard geraakt door klimaatverandering. In veel landen zijn vrouwen verantwoordelijk voor voedselproductie en andere zorgtaken zoals water halen. Droogte en overstromingen maken deze taken alleen maar zwaarder en zorgen dat vrouwen hier meer tijd aan kwijt zijn. Zo vergroot klimaatverandering ook nog eens de genderongelijkheid. Tegelijkertijd staan vrouwen het dichtst bij de oplossing. We lopen mee met het klimaatblok om de problemen en ongelijkheid van de klimaatcrisis onder de aandacht te brengen.

Ja, ik loop mee met de Women's March 2020!

Baout Island in Senegal ondervindt ernstige effecten van klimaatverandering. Onregelmatige regenval, stijgende zeespiegels en verzilting van het land hebben landbouw onmogelijk gemaakt. © Clément Tardif/ActionAid

Event: Een seksistische klimaatcrisis en protestborden maken

Op donderdagavond 5 maart gaan ActionAid, Jongeren Milieu Actief & Milieudefensie in gesprek met Hasna el Maroudi over de relatie tussen genderongelijkheid en de klimaatcrisis. Tijdens dit event heb je de kans om andere marchers te ontmoeten en gaan we aan de slag om protest t-shirts en borden te maken om luid en duidelijk onze boodschap te delen. Wij zorgen voor materialen om je banners te maken, inclusief een zeefdruk om t-shirts of tassen te bedrukken. Dus neem je (oude) shirts en karton mee, dan maken we er samen wat moois van! Geef je hierboven op om mee te lopen met de March en krijg meer informatie over het event.