Home - Actueel - Duurzame aarde - Klimaatverandering - Kom op 27 juni naar Afrikadag! [Geannuleerd]

Kom op 27 juni naar Afrikadag! [Geannuleerd]

Helaas is Afrikdag i.v.m. het coronavirus geannuleerd.
Op zaterdag 27 juni vindt de Afrikadag 2020 plaats in het prachtige Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Het thema van dit jaar is ‘Climate Justice’. Natuurlijk is ActionAid ook aanwezig – dit jaar om de quiz ‘The Tough Questions’ te hosten. Kom ook!

De Afrikadag is al ruim 25 jaar hét evenement dat Afrika naar Nederland haalt. Jaarlijks trekt de Afrikadag zo’n 1500 bezoekers, sprekers uit binnen- en buitenland, vrijwilligers en meer dan 40 partnerorganisaties naar het Tropenmuseum (KIT) in Amsterdam. Dit maakt de Afrikadag het grootste publieksevenement over Afrika en internationale samenwerking in Nederland.

Quiz: The Tough Questions

Deze interactieve quiz gaat over jou en jouw ideeën. In spelshow-stijl testen we je kennis, waarmee we hopen tot nieuwe, verfrissende ideeën te komen. Zo ontstaat een debat over het tegengaan van klimaatverandering op een eerlijke, duurzame manier. Hoe kunnen we de energietransitie eerlijk laten verlopen? Welke rol speelt het bedrijfsleven hierin? En hoe gaan we om met de ontwikkeling van fossiele brandstoffen in het globale zuiden?

De quiz besteedt speciale aandacht aan de relatie tussen het mondiale noorden en het globale zuiden, de rol van vrouwen en openbare vs. particuliere investeringen. De sessie wordt geleid door ActionAid’s Sophie Kwizera (beleidsadviseur Just Transition & Natural Resources) en Nils Mollema (beleidsadviseur Climate Justice). Ze zijn benieuwd naar jouw ideeën over het bereiken van een eerlijke, duurzame wereld!