Home - Actueel - Noodhulp - Noodactie coronacrisis: een greep uit de resultaten

Noodactie coronacrisis: een greep uit de resultaten

Al enige maanden houdt het coronavirus de wereld in zijn greep. ActionAid’s focus is verschoven naar het stoppen van de verspreiding van het virus, het redden van levens en het waarborgen van de rechten van vrouwen en meisjes die het hardst worden getroffen. Bekijk hier een greep uit de resultaten!
 

Samen met lokale partners en collega’s in meer dan 40 landen in het Midden-Oosten, Azië, Zuid-Amerika en Afrika, konden we al meer dan 23 miljoen mensen helpen met bijvoorbeeld voedsel, water en zeep. We hielpen:

  • 2.374.603 mensen aan voedselhulppakketten in Azië
  • 201.000 mensen aan mondkapjes en besmettingsmiddelen in Afrika
  • 381.041 mensen met psychosociale hulp, trainingen tegen geweld, voedsel en/ of hygiënepakketten in Zuid-Amerika

 

Voorlichting

Om verspreiding te voorkomen, is informatie over de overdracht van het coronavirus essentieel. ActionAid werkt samen met de lokale bevolking aan bewustzijn via campagnes op de radio, TV en social media. Zo bereikten we in Ghana al meer dan 15 miljoen mensen.

Ook maken we ons sterk voor de veiligheid van vrouwen en meisjes, bijvoorbeeld door SMS-diensten voor slachtoffers van geweld. In Rwanda vragen we – samen met de Rwanda Women’s Council en overheidsvertegenwoordigers – via radio en TV aandacht voor de gevolgen van de coronacrisis voor vrouwen, zoals de toename van huiselijk geweld en onbetaalde zorgtaken.