Home - Actueel - Noodhulp - Muziek in de strijd tegen corona in Liberia

Muziek in de strijd tegen corona in Liberia

In Liberia is 60 procent van de bevolking jonger dan 35 jaar. Daarom heeft ActionAid Liberia de handen ineen geslagen met singer-songwriter Faith Vonic, om via muziek bewustzijn over het coronavirus onder jongeren te verspreiden. De video van ‘Africa Fight’ is inmiddels al duizenden keren bekeken!

“Mijn jeugd in Liberia was zwaar,” vertelt Faith. “Ik kreeg te maken met seksueel geweld en daardoor psychische problemen. Muziek was mijn escape. Het is voor mij de beste manier om gevoelens te uiten. Ik wil ook graag andere jonge vrouwen inspireren om muziek en andere kunstvormen in te zetten als activistisch middel, om zich te uiten en voor hun rechten op te komen. Ik wil dat jonge meiden de baas zijn over hun eigen leven. Door onze krachten te bundelen, kunnen we van Liberia een beter land maken. Ik geloof dat wij – vrouwen – dat voor elkaar kunnen krijgen!”

Sinds de ebola-uitbraak in 2014 werkt Faith samen met ActionAid Liberia, als lid van van Liberia Artists Together for Advancement (LATA). Ze helpt meisjes zelfvertrouwen te krijgen en voor hun rechten op te komen. Ze is blij nu te kunnen bijdragen aan het terugdringen van de verspreiding van het coronavirus. “Het engste vind ik dat sommige mensen zelfs twijfelen aan het bestaan van COVID-19.”