Home - Actueel - Vrouwenrechten - 2.200 deelnemers maken een vuist tegen geweld

2.200 deelnemers maken een vuist tegen geweld

Afgelopen woensdag was het eindelijk zover: op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen eindigde onze Women’s Rights Challenge 2020! Ruim 2.200 deelnemers hebben zich de afgelopen weken flink in het zweet gewerkt door te trainen voor 35 push-ups. Deze 35 staan symbool voor de 35 procent van alle vrouwen die in haar leven te maken krijgt met geweld, een schokkend aantal dat sinds het begin van de coronacrisis alleen maar is toegenomen!
 
De eindstand is…

Door mee te doen aan de Women’s Rights Challenge maakten deelnemers zich letterlijk sterk voor vrouwenrechten én zamelden ze samen het waanzinnige bedrag in van €114.000! Hiermee kunnen we samen met onze lokale partners vrouwenrechten wereldwijd versterken en geweld tegen gaan.

Het slotevent

De ‘grand finale’ vond (corona-proof) plaats in de VondelCS in Amsterdam en was live te volgen via Facebook. Naast het doen van de 35 push-ups gingen we in gesprek met deelnemers en onze ambassadeurs over geweld tegen vrouwen en de noodzaak voor structurele verandering. Wil je het slotevent terugkijken? Dat kan hieronder >>

Om deze video te bekijken moeten de marketing-cookies geaccepteerd zijn.

Cookie-instellingen beheren

Samen sterk voor vrouwenrechten

Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen meededen aan deze challenge en zich hebben ingezet om geweld een halt toe te roepen. Samen maken we een vuist tegen geweld en tegen onrecht. Houd onze website in de gaten voor nieuws over projecten die mede dankzij deelnemers van deze challenge worden gesteund.