Home - Actueel - Eerlijk zakendoen - Tijd voor actieve inzet voor een VN-verdrag ‘mensenrechten en bedrijfsleven’

Tijd voor actieve inzet voor een VN-verdrag ‘mensenrechten en bedrijfsleven’

Sinds 2014 wordt in de VN Mensenrechtenraad onderhandeld over de totstandkoming van een VN-verdrag ‘mensenrechten en bedrijfsleven’. Dit verdrag biedt de kans bedrijven wereldwijd te verplichten mensenrechten en milieu te respecteren. Vandaag wordt, tijdens de VN Mensenrechtenraad, het rapport over de zevende onderhandelingsronde voor een VN-verdrag ‘mensenrechten en bedrijfsleven’ gepresenteerd. Een belangrijk moment om voortgang in dit proces te bewerkstelligen.

ActionAid, IUCN-NL, Milieudefensie, SOMO en WO=MEN Dutch Gender Platform vragen minister Schreinemacher daarom om een proactieve bijdrage van Nederland aan dit historische verdragsproces. Wij roepen de minister op om deel te nemen aan consultaties over de verdragstekst en zich in te zetten voor een EU-onderhandelingsmandaat. Lees onze brief aan de minister hier.