Home - Actueel - Vrouwenrechten - Actieweek: Stop grenzeloos geweld

Actieweek: Stop grenzeloos geweld

Geweld tegen vrouwen kent geen grenzen: Wist je dat wereldwijd ruim 1/3e van alle vrouwen met geweld te maken krijgt? In Kenia is dat zelfs 80% en in Bangladesh steeg het aantal geweldsmeldingen tijdens de lockdowns met 983%!

Dit geweld vindt plaats op straat, in huis en in de productieketens van onze dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Dat maakt het de meest voorkomende mensenrechtenschending ter wereld. Voor veel vrouwen betekent de dreiging van geweld dat zij educatie en werk mislopen. Dit kan en mag niet gebeuren!

Drie sprekers van het event op 25 november met de tekst Grenzeloos Geweld op een blauwe achtergrond.

Daarom organiseert ActionAid van 18 tot 25 november de actieweek ‘Grenzeloos Geweld’: Een week waarin we geld inzamelen om geweld tegen vrouwen te stoppen, maar ook interessante en educatieve publicaties en evenementen organiseren.

Zo kun je op 25 november in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam luisteren naar actuele panel-discussies en verhalen van vrouwen wereldwijd. Trans-activiste en ervaringsdeskundige Alejandra Ortiz komt voordragen uit haar gloednieuwe boek ‘De waarheid zal me bevrijden’, directeur van ActionAid in Zuid-Afrika en vrouwenrechtenexpert Nondumiso Nsibande legt uit wat ActionAid ter plaatse doet en talloze andere sprekers dragen bij aan onze strijd tegen geweld tegen vrouwen. Ben jij er ook bij? Save the date: 25 November!