Home - Actueel - Noodhulp - Aardbeving in Syrië en Turkije – ActionAid in actie

Aardbeving in Syrië en Turkije – ActionAid in actie

Vandaag vond een heftige aardbeving met 7,8 op de schaal van Richter plaats in Syrië en Turkije. Hierdoor zijn nu al meer dan 1300 mensen gestorven. Vele duizenden zijn daarnaast gewond geraakt. Deze aantallen zullen alleen maar toenemen; honderden families zitten nog steeds vast in de ravage die duizenden gebouwen in meer dan 20 steden en dorpen heeft getroffen.

“Ons medeleven gaat uit naar de families die dierbaren hebben verloren in de verwoestende aardbeving die Turkije en Syrië vandaag heeft getroffen,” zegt Racha Nasreddine, ActionAid directeur van de Arabische regio.

ActionAid is hard aan het werk om samen met onze partners in Turkije en Syrië de situatie te doorgronden en erop te reageren. Daarbij letten wij zoals altijd speciaal op de effecten van de aardbeving op vrouwen, meisjes en gemarginaliseerde gemeenschappen. Uit ervaring weten wij dat deze groepen altijd het meest kwetsbaar zijn na een ramp. Wij willen er daarom extra zorg voor dragen dat in hun basisbehoeftes wordt voorzien.

Een vader draagt zijn kindje weg van een gebouw, met een meisje dat dichtbij volgt. Rechts zie je de brokstukken van een afgebroken balkon.
Foto uit Syrië, gemaakt door Alven voor Anadolu Agency