Home - Actueel - Mensenrechten - Reactie ActionAid op de escalatie van geweld aan de grens tussen Israël en Gaza

Reactie ActionAid op de escalatie van geweld aan de grens tussen Israël en Gaza

In reactie op het escalerende geweld aan de grens tussen Israël en Gaza zegt Nadim Zaghloul, directeur van ActionAid Palestina:

ActionAid is diep bezorgd over de escalatie van geweld langs de grens tussen Israël en Gaza. De escalerende situatie benadrukt het onvermogen van de internationale gemeenschap om de langdurige bezetting en de blokkade van Gaza aan te pakken, en benadrukt tevens de dringende noodzaak voor een duurzame oplossing in overeenstemming met de VN-resoluties.”

Wij staan in solidariteit met onschuldige burgers wiens levens zijn verscheurd, en met onze collega’s. Zij verkeren in angst en hun vrijheid is ernstig beperkt.

Onze prioriteit is het waarborgen van de veiligheid van onze collega’s die in Gaza werken en we houden samen met onze lokale partners de humanitaire situatie nauwlettend in de gaten. Uiteraard staan ​​wij klaar om gemeenschappen te steunen die getroffen zijn door het geweld.”

ActionAid roept alle partijen op om onmiddellijk alle militaire offensieven tegen burgers te staken en roept de internationale gemeenschap op een ​​terugkeer naar constructieve vredesbesprekingen te steunen, aangezien dit het meest effectieve middel is om de mensenrechten in zowel de bezette Palestijnse gebieden als Israël te beschermen.

Lees ook het bericht op de website van ActionAid International

Steun ons noodfonds voor de slachtoffers van dit conflict

Doneer nu