Home - Actueel - Duurzame aarde - Klimaatverandering - 31 oktober in Pakhuis de Zwijger: A feminist energy transition

31 oktober in Pakhuis de Zwijger: A feminist energy transition

Zonnepanelen, elektrische auto’s, windmolens… Om af te stappen van vervuilende fossiele brandstoffen hebben we heel wat nieuwe producten nodig. En om deze te maken, zijn we afhankelijk van een aantal hele specifieke grondstoffen.

Vraag je je wel eens af hoe het er aan toe gaat bij de mijnen waar die grondstoffen vandaan komen? Of heb je misschien een Fairphone of e-bike en vraag je je af hoe eerlijk die nu echt zijn? Op 31 oktober gaan we in Pakhuis de Zwijger in gesprek met vrouwen die rondom mijnen in Zuid-Afrika wonen en experts zoals de makers van de Fairphone. Zo komen we er samen achter hoe (on)eerlijk onze energietransitie momenteel is én wat we kunnen doen om onze groene revolutie zo rechtvaardig mogelijk te maken.

Om onze internationale gasten goed mee te kunnen laten doen, zal dit event geheel in het Engels zijn. Voor meer informatie en om je aan te melden, verwijzen we je graag naar de pagina van Pakhuis de Zwijger. Hopelijk zien we je op 31 oktober vanaf 20:00 in Amsterdam!

Ben jij erbij op 31 oktober?

Ja, ik meld me aan!