Home - Actueel - Noodhulp - Communicatie verloren met Gaza

Communicatie verloren met Gaza

Sinds gisteren hebben we geen contact meer met onze collega’s in Gaza. Dit is onacceptabel. We maken ons ernstig zorgen over hun veiligheid en die van alle mensen in Gaza. Na bijna drie weken van bombardementen is dit weer een teken van nog grotere escalatie van geweld.

Zodanig dringen we op het onmiddellijke herstel van communicatie. Dit is niet alleen een principiële kwestie maar ook praktische noodzaak. Een communicatie black-out maakt het bijna onmogelijk voor de onschuldige burgerslachtoffers om hulp te zoeken, verhalen te delen en contact te onderhouden met dierbaren.

Laatst in het nieuws zagen we dat Israël niet de veiligheid van journalisten in Gaza kan garanderen. Om te weten wat er daar gebeurt en wat er daar nodig is voor de bevolking van (ondertussen minder dan) 2,2 miljoen mensen bij te kunnen staan, is contact essentieel.

Het isolement verdiept zo op alle manieren het lijden van de mensen in Gaza, die al een ernstige humanitaire crisis doormaken te midden van bombardementen. Een bevolking die al zoveel heeft geleden.

Daarom roepen wij onze volksvertegenwoordigers in Nederland en bij de Europese Unie op om nú meteen een staakt-het-vuren te eisen en meer hulp de regio binnen te laten. Wij staan klaar, met behulp van onze donateurs, om voedselpakketten, medicatie en brandstof te brengen. Laat ons die miljoenen mensen niet langer alleen laten!

Steun jij ook de onschuldige burgerslachtoffers in Gaza?

Doneer nu!