Home - Actueel - Noodhulp - 4 uur staakt-het-vuren is niet genoeg

4 uur staakt-het-vuren is niet genoeg

Israël is akkoord met een staakt-het-vuren van vier uur per dag. Riham Jafari, coördinator bij ActionAid Palestina, legt uit waarom dit nog lang niet genoeg is:

“De aankondiging biedt bitter weinig aan de twee miljoen ontheemde, gewonde en getraumatiseerde mensen in Gaza die een maand van meedogenloze bombardementen hebben doorstaan en kritieke infrastructuur in Gaza zo goed als vernietigd hebben gezien worden. Wat heeft het voor zin om elke dag vier uur pauze te nemen om gemeenschappen ’s ochtends brood te geven, wanneer ze ’s middags weer worden gebombardeerd? Wat voor nut heeft een korte stopzetting van de vijandelijkheden wanneer ziekenhuisafdelingen in puin liggen en wanneer wegen die hard nodig zijn om medische voorraden en voedsel te leveren, worden vernietigd?

“Meer dan de helft van de ziekenhuizen in Gaza zijn al gesloten als gevolg van brandstoftekorten of constante bombardementen. Binnenkort zal er zo helemaal geen medische hulp meer zijn. Zonder brandstof in hulppakketten doet een humanitaire pauze niets om het verwoeste gezondheidssysteem van Gaza te repareren of gezinnen in staat te stellen zelf een maaltijd te koken of water naar hun huizen te sturen. Hoewel een humanitaire pauze een korte onderbreking van een paar dagen zou kunnen bieden, is het bij lange na niet genoeg tijd om de schade aan Gazaanse gemeenschappen en hun huizen en levens te herstellen.

“Alleen al in één maand tijd zijn meer dan 10.000 mensen gedood, waaronder meer dan 4000 kinderen – meer dan het aantal doden in Oekraïne sinds het begin van de oorlog daar. Het leven van een kind is hetzelfde waard, ongeacht waar ze wonen – maar voor kinderen in Gaza lijkt dit verre van de realiteit. Alleen een permanent staakt-het-vuren kan een einde maken aan alle vijandelijkheden en degenen helpen wiens leven nu aan een zijden draadje blijft hangen.”

Steun daarom nu de internationale petitie voor een permanent staakt-het-vuren, zodat onschuldige burgers in Gaza hun leven weer op kunnen bouwen.

Teken de petitie nu!

Ja, ik teken.

Meer hulp bieden? Steun gezinnen in Gaza met een donatie

Doneer hier