Home - Actueel - Vrouwenrechten - AlieXpress muts: een ludiek statement tegen fast fashion en vóór eerlijke producten

AlieXpress muts: een ludiek statement tegen fast fashion en vóór eerlijke producten

Tijdens de feestdagen worden er weer massaal namaakspullen besteld via websites als AliExpress. Allemaal in de brievenbus voor een schijntje. Lijkt een goede deal, maar de echte prijs wordt betaald door de onderbetaalde productiemedewerkers in landen als Bangladesh, Vietnam en Cambodja en de prijs die de aarde betaalt door alle onnodige uitstoot van CO2.

Daarom is er nu: de AlieXpress muts.
Een ludiek statement als reactie op alle namaak fast fashion dat in de decembermaanden wordt besteld. De grootste na-maker AliExpress wordt nu zelf gekopieerd, maar dan duurzaam zonder uitbuiting van vrouwen in sweatshops. Gemaakt van eerlijke wol met respect voor schaap en natuur, en gebreid door niemand minder dan Alie. Een échte AlieXpress dus.

 

Met de muts van AlieXpress maak je een statement tegen de fast fashion. En je spreekt je uit voor eerlijke, echt gemaakte producten met respect voor vrouwenrechten en voor de natuur.

Je kunt ‘m bestellen via Alie-xpress.nl en de opbrengst gaat naar ActionAid. Het perfecte kado voor de winter!