Home - Actueel - Vrouwenrechten - Moestuinactie voor Afghanistan

Moestuinactie voor Afghanistan

Er zijn vele manieren waarop mensen zich in kunnen zetten voor vrouwenrechten en wij zijn altijd enorm blij om ze te zien. Naast onze geweldige donateurs hebben mensen voor ActionAid o.a. 35 push-ups gedaan, de 4Daagse gelopen, donaties bij hun bruiloft gevraagd en zelfstandig 35 km gelopen om de 35% van vrouwen die geweld meemaken uit te lichten.

Vandaag zetten we graag Ria in het zonnetje, die het afgelopen jaar de verse groenten uit haar moestuin heeft verkocht. “Ik heb een volkstuin,” vertelt ze. “De groente die ik over heb, heb ik verkocht en de opbrengst heb ik bestemd voor vrouwen en meisjes in Afghanistan. De groenten werden heel goed afgenomen. Je merkt dat er veel belangstelling is voor zelfgekweekte, onbespoten groenten.”

De 470 euro die ze hiermee verdiend heeft, heeft ze specifiek gedoneerd aan ons Women’s Economic Empowerment project in Afghanistan. Hiermee krijgen Afghaanse vrouwen een startkapitaal en trainingen om hun eigen kleine bedrijfjes op te zetten. Een gift van één vrouwelijke ondernemer aan een andere dus!

 

Zelf een actie starten?

Mocht je geïnspireerd zijn door het verhaal van Ria, dan verwijzen wij je graag naar onze actiesite, waar je heel gemakkelijk een actie kan starten en donaties kan verzamelen voor vrouwenrechten.

Zet je in voor vrouwenrechten

Start of steun nu een actie