Home - Doe mee - Word donateur - Doneer voor eerlijke kleding

Steun vrouwen in hun strijd voor eerlijke kleding!

Samen eisen we betere werkomstandigheden.

Fabeha Monir / ActionAid

Kleding voor een schijntje, online of in de winkels met hun steeds vernieuwend assortiment. We zijn ons er steeds meer van bewust dat zoveel kleding slecht is voor het milieu. Op de radio, TV en in de kranten hoor je steeds vaker de oproep om maximaal 5 kledingstukken per jaar te kopen. Over de vrouwen die deze kleding maken, blijven we echter weinig horen. Terwijl hun hongerloon en lange uren de reden zijn dat wij hier voor 5 euro of minder een nieuw shirt kunnen kopen.

De vrouwen in de kledingindustrie zijn vakkundig en veerkrachtig, maar ook nog steeds onzichtbaar, onderbetaald en ondergewaardeerd. Het is cruciaal dat vrouwelijke textielwerkers hun rechten kennen en zich gesterkt voelen om hiervoor op te komen. Daarom heeft ActionAid Vrouwencafés opgezet waar ze terecht kunnen voor training, advies en ondersteuning. Deze cafés hebben een enorme impact, van het tegengaan van ongewenst gedrag tot het eisen van beter loon en betere uren. Met meer cafés en een uitbreiding van de diensten kunnen we nog veel meer vrouwelijke kledingarbeiders ondersteunen! Jouw donatie maakt het verschil.

Dit doet ActionAid:

  • We geven trainingen die textielarbeiders helpen hun rechten te claimen.
  • We runnen Vrouwencafés waarin vrouwen ondersteund worden met o.a. juridisch advies, kinderopvang en medische hulp.
  • We voeren wereldwijde campagnes voor eerlijke kleding en wetgeving die bedrijven verplicht vrouwenrechten in hun productieketens te waarborgen.
  • We doen onderzoek naar rechtenschendingen waarmee vrouwen in de kledingindustrie te maken krijgen.
  • We houden contact met de overlevenden van de Rana Plaza ramp om ze te ondersteunen in hun zoektocht naar compensatie en gerechtigheid.

Jouw steun is hierbij onmisbaar!

Doneer nu