Testimonials

Feminist Climate Academy 2023

 

Caya Boode

“Ik ben Caya, een 22-jarige Sportkunde student met een passie om de wereld een stukje mooier te maken, maar hoe dat dan moet en hoe de wereld in elkaar zit vind ik soms nog best ingewikkeld. Ik ben een feminist en klimaatactivist, althans, dat is hoe sommige mensen mij beschrijven. Zelf zou ik mij niet deze titel geven, maar wel durf ik mij gemakkelijk uit te spreken over onderwerpen die mij bezighouden. Om mij nog sterker te kunnen uiten mistte ik vóór de Academy inhoudelijke informatie om mijn standpunten te versterken en mijn overtuiging effectief over te brengen. Om deze reden heb ik mij aangemeld voor de Feminist Climate Academy. Ik heb veel geleerd, én heb mijn kennis meteen in de praktijk kunnen toepassen met een actie, waarbij we met Rob Jetten in gesprek zijn gegaan voordat hij naar COP28 ging. Ja, dit soort toffe dingen kunnen met deze cursus tot stand komen!

“ActionAid heeft mij kennis en handvaten gegeven, de hoop dat er nog meer wanna be wereldverbeteraars rondlopen en mooie connecties opgeleverd. Daar ben ik enorm dankbaar voor.”

 

Climate Justice Summer School 2022

Sara Naswari, deelnemer van de Climate Justice Summer School 2022, staat hier glimlachend op de foto met als achtergrond een blauwe lucht, een strook groen, en helder water.

Sarah Nasrawi

“De Climate Justice Summer School was voor mij dé manier om niet alleen meer over klimaatrechtvaardigheid te leren, maar ook juist over hoe ik hiervoor in actie kan komen! Door samen met een fantastische groep mensen een campagne te bedenken en verspreiden, liet ik een gevoel van machteloosheid achter, en zette ik die om in actie. Dankjewel ActionAid!”

Zie Sara in actie in de video-oproep die deelnemers vorig jaar aan Klimaatminister Rob Jetten hebben gedaan.

 

 

 

Anna van der Heijden

“Tijdens de Summer School krijg je een kijkje achter de schermen in hoe campagnevoeren werkt bij een NGO. Het is super leerzaam om dit van A-Z te doorlopen. En dan is het ook nog eens heel gezellig met alle andere deelnemers!”

 

 

 

 

Amber van Muijden

“After working on the theme of Sexual and Reproductive Health and Rights for the past 9 years, the ActionAid Summer School on Climate Justice was a great way for me to dive into a topic that I also care deeply about. I especially loved getting to meet other passionate activists and hearing from experts in the field, and I’ve learned a lot that I can take back into my work field.”

Meedoen met de Feminist Climate Academy?

Ja, ik doe mee!