Home - Doe mee - Feminist March

ActionAid loopt mee met de Feminist March

Update: de Feminist March van 10 maart is afgelast! Hopelijk kan deze March op een latere datum alsnog plaatsvinden: we houden je op de hoogte.

Op zondag 10 maart 2024 loopt ActionAid weer samen met WO=MEN, WECF, Both ENDS en andere organisaties als het blok Feministen voor Klimaatrechtvaardigheid mee met de Feminist March. De klimaatcrisis heeft namelijk een scherpe impact op vrouwenrechten wereldwijd. Want vrouwen worden het hardst geraakt, terwijl zij het minste hebben bijgedragen aan de problemen.

Voor meer informatie lees hier ons rapport ‘The Gender Face of the Climate Crisis’

Bovendien hebben vrouwen nog niet voldoende toegang tot de belangrijkste beslissingstafels, zoals de VN klimaatconferentie (COP). Wist je dat gastland Azerbeidzjan nul vrouwen in de organisatie van de Klimaattop voor 2024 had zitten, totdat wij en vele andere organisaties daar internationaal druk op zetten? Dit laat zien dat we nog een lange weg te gaan hebben, maar ook dat we als we samen onze stem laten horen echt positief effect kunnen hebben!

 

Loop met ons mee!

Dit jaar hebben we geen intekenlijst. Iedereen die mee wil lopen, is welkom om op 18:30 uur te verzamelen bij de ingang van de Nieuwe Kerk (zie Street View foto hieronder) op de Dam. Je kan ons herkennen aan onze banner en de rode ActionAid mutsen.

 

De March zelf begint om 19:00 uur en zal ongeveer anderhalf uur duren. Dit omdat de Feminist March dit jaar een Feminist Future Festival organiseert vanaf 12:00 tot 18:00 uur. Toegang tot dit festival, dat plaatsvindt in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, is gratis! Mocht je je willen inschrijven voor specifieke workshops, ga dan wel even naar hun website om je plek te boeken.

 

Terugblik vorig jaar

Benieuwd hoe een Feminist March eruit ziet? Bekijk dan deze video van de Feminist March vorig jaar:

Om deze video te bekijken moeten de marketing-cookies geaccepteerd zijn.

Cookie-instellingen beheren

Nooit meer een March missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ik meld me aan