Home - Doe mee - Feminist March

ActionAid loopt mee met de Feminist March!

Op zondag 5 maart 2023 heeft ActionAid gelopen voor vrouwenrechten en intersectioneel feminisme in de eerste editie van de Feminist March (voorheen bekend als de Women’s March). In 2023 was het thema ‘Equity is key!’ In het kort legt de Feminist March dat als volgt uit 

“Equity draait om mensen geven wat ze nodig hebben, om gelijke kansen mogelijk te maken. Als dat betekent dat de ene persoon meer hulp krijgt dan de ander om uiteindelijk hetzelfde te bereiken, dan moet dat mogelijk worden gemaakt.”  

ActionAid was er natuurlijk weer bij dit jaar en vroeg specifiek aandacht voor de impact van klimaatverandering op vrouwenrechten wereldwijd. Want vrouwen worden het hardst geraakt, terwijl zij het minste hebben bijgedragen aan de problemen. Bovendien hebben vrouwen nog niet voldoende toegang tot de belangrijkste beslissingstafels, zoals de VN klimaatconferentie COP. Wist je dat in 2022 slechts 34% van alle afgevaardigden daar vrouwen waren? Dat móét anders! Daarom organiseerden we het blok ‘Feministen voor Klimaatrechtvaardigheid’.

Benieuwd hoe dat eruit zag? Kijk dan snel deze video:

Aanmelden

Vanaf maart 2024 kun je je weer aanmelden voor de volgende editie van de Feminist March. Nooit meer zo’n evenement missen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

Nooit meer een March missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ik meld me aan