Home - Doe mee - Klimaatmars

Klimaatmars 2023: Jij loopt toch ook mee?

Op 12 november wordt in Amsterdam de Klimaatmars georganiseerd. ActionAid, CARE, Simavi, WO=MEN, Feminist March, Stem Op Een Vrouw, BothEnds, WECF en Hivos lopen mee om aandacht te vragen voor feministische klimaatrechtvaardigheid, want vrouwen, meisjes, LHBTIQ+’ers en mensen van kleur worden disproportioneel hard geraakt door de klimaatcrisis. Terwijl deze en andere gemarginaliseerde groepen ook nog eens het minst bijdragen aan klimaatverandering.

De wetenschap is luid en duidelijk: bestaande ongelijkheid wordt door de klimaatcrisis alleen maar versterkt. Wij geloven dat de mensen die het hardst worden geraakt onderdeel moeten zijn van de oplossing.

Zondag 12 november gaan we samen de straat op om ons te laten horen voor gender- en klimaatrechtvaardigheid. Jij bent hierbij onmisbaar! Loop je met ons mee? Meld je hieronder aan. Op de dag van de Mars komen we bij elkaar als feministisch klimaatrechtvaardig blok om samen een vuist te maken voor vrouwen- en LHBTIQ+-rechten binnen de klimaatcrisis.

Meld je nu aan!

  • Door het formulier te versturen, meld je je aan voor 12 november en geef je ons toestemming om je over de Klimaatmars te e-mailen.
    *Bij aanmelding voor de nieuwsbrief sturen we je max. 3 keer per maand een e-mail over ons werk en acties waar je aan mee kan doen. Je ontvangt geen post of e-mails van derden, zie ons privacybeleid.
Tengbeh Kamara / ActionAid

Praktische informatie

We verzamelen om 12:30 links naast de ingang van de Nieuwe Kerk. We zijn te herkennen aan onze rode ActionAid mutsen. Vanaf daar lopen we met een enthousiaste groep vol klimaatstrijders mee met de mars die begint om 13:00 en ongeveer twee uur zal duren.

 

Street View beeld van onze verzamelplek bij de Nieuwe Kerk.

Pagina aangepast op 26 oktober 2023