Home - Doe mee - Meld je aan voor onze signmaking workshop!

Was jij bij onze signmaking workshop?

Als voorproefje op de Feminist March (voorheen de Women’s March) organiseerden ActionAid en de Feminist March op donderdag 2 maart een gratis signmaking event in de Melkweg van 18:30 tot 21:00 uur. Wil je dit gezellige event volgend jaar niet missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Meld je nu aan

Onze nieuwsbrief houdt je op de hoogte van leuke evenementen, belangrijk nieuws en meer.

  • We sturen je max. 3 keer per maand een nieuwsbrief. Je ontvangt geen post of e-mails van derden, zie ons privacybeleid.
© Nils Mollema/ActionAid

Borden maken

Op 2 maart hebben we protestborden gemaakt om mee te nemen naar de demonstratie. Hierbij was illustrator Tosca van der Weerden aanwezig om protestborden extra op te fleuren met haar toffe illustraties, helemaal in stijl van ons blok Feministen voor Klimaatrechtvaardigheid! Zie de foto hieronder voor onze mooie banner:

 

Verder delen wij graag een paar foto’s van de avond en vooral ook de mooie borden:

Ben jij volgend jaar van de partij? Iedereen is welkom!

Feminist March 2023

Op zondag 5 maart hebben we weer gelopen worden voor vrouwenrechten en intersectioneel feminisme! Vanaf de Dam in Amsterdam ging dit jaar voor het eerst de Feminist March van start. Het thema was ‘Equity is key!’ Wat dat betekent legt de Feminist March uit op Instagram:

“Equity draait om mensen geven wat ze nodig hebben, om gelijke kansen mogelijk te maken. Als dat betekent dat de ene persoon meer hulp krijgt dan de ander om uiteindelijk hetzelfde te bereiken, dan moet dat mogelijk worden gemaakt.” 

ActionAid was er natuurlijk weer bij dit jaar en vroeg dit jaar specifiek aandacht voor de impact van klimaatverandering op vrouwenrechten wereldwijd. Want vrouwen worden het hardst geraakt, terwijl zij het minste bijgedragen aan de problemen. Bovendien hebben vrouwen nog niet voldoende toegang tot de belangrijkste beslissingstafels, zoals de VN klimaatconferentie COP. Wist je dat vorig jaar slechts 34% van alle afgevaardigden daar vrouwen waren? Dat móét anders! Daarom organiseerden we het blok ‘Feministen voor Klimaatrechtvaardigheid’.

Volgend jaar meelopen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!