Home - Doe mee - Campagnes - The 35 Challenge 2021

Doe mee met The 35 Challenge


Push it up to bring it down!
Geraldine Kemper, ambassadeur ActionAid: “Nog altijd krijgen wereldwijd talloze vrouwen, namelijk 35 procent, te maken met geweld. Onacceptabel!”
35%. Dat is het percentage vrouwen dat te maken krijgt met geweld. Dat is maar liefst 1 op de 3 vrouwen! Wij vinden dat dit overal ter wereld moet stoppen. Jij toch ook?
Daarom dagen we jou uit om 35 push-ups te doen op 25 november: de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Het idee? Jij regelt sponsors, wij de training. Hiermee halen we samen zo veel mogelijk geld op voor projecten die deze missie ondersteunen. Je challenget dus niet alleen jezelf, maar ook die 35%. Challenge accepted?
Let’s push up to bring it down!
Met het bedrag dat jij ophaalt steunen we overal ter wereld vrouwen die geweld meemaken. We zetten ook in op eerlijkere wetgeving en schone productieketens. Het doel van al onze initiatieven is een feministischere wereld waarin het welzijn van vrouwen vanzelfsprekend is. Doe jij mee? »
Geraldine Kemper
Abbey Hoes
Marloes Coenen
Awura Abena
Marije Boomsma
Milou Deelen
Cathelijne Blok
Women’s Rights Challenge
Push-ups
Pushup
Challenge
Vrouwenrechten
Geweld
35

Geweld: een wereldwijd en aanhoudend probleem

Geweld tegen vrouwen is een van de meest voorkomende mensenrechtenschendingen. Het kent vele vormen: verkrachting tot meisjesbesnijdenis en van huiselijk geweld tot uithuwelijking. Maar ook simpelweg de angst voor geweld, bijvoorbeeld op straat, kan  grote gevolgen hebben voor vrouwen. Ze zien daardoor af van school of werk, en worden beperkt in hun ontwikkelingsmogelijkheden.

Kom in actie voor vrouwenrechten

Meld je nu aan »

Door mee te doen aan The 35 Challenge maak jij een vuist tegen geweld. Van 1 tot 25 november trainen we voor 35 push-ups, dat is best een uitdaging! Vraag vrienden, familie en collega’s je hierbij te steunen met een donatie. Zo zamel je geld in voor het werk van ActionAid.

Meedoen?

Dat is heel simpel! Aanmelden kan hier. Voor de training begint op 1 november komt er een trainingskalender jouw kant op, samengesteld door personal trainers Loraine Pengel, Gregory Forster en Deusa Marques. Volg de kalender en je bent op 25 november -de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen- klaar om samen met alle andere deelnemers de 35 push-ups te doen. Er is ook een afsluitend evenement, daar hoor je binnenkort meer over.

Fit én solidair

Als je voor 35 push-ups traint zul je zeker fitter en sterker worden. Ook mentaal zal deze pittige challenge je sterker maken. Toch is dat bijzaak. Het belangrijkste is dat jij met je spierballen geld ophaalt voor projecten van ActionAid. Want daarmee steunt jij dappere vrouwen wereldwijd die in actie komen voor gelijke rechten.

Andere manieren van meedoen

Is het voor jou niet mogelijk om push-ups te doen, maar wil je je wel inzetten voor vrouwenrechten? Je kan de oefeningen of actie zo aanpassen dat jij ook mee kan doen. Dat kan op allerlei manieren: je kan bijvoorbeeld 35 squats doen in plaats van push-ups of 35 Bob Ross werkjes schilderen. Nadat je je aanmeld krijg je een persoonlijke actiepagina waarop je kan aangeven dat je iets anders doet. Op deze manier kan je de challenge zo aanpassen dat hij voor jou haalbaar is.

Kan of wil je niet per se meedoen, maar vind je ook dat 35% veel te veel is? Je kan ook doneren door op hier te klikken. Ook jouw steun is onmisbaar om geweld tegen vrouwen de wereld uit te helpen 💛.

Om deze video te bekijken moeten de marketing-cookies geaccepteerd zijn.

Cookie-instellingen beheren

Jouw impact

Door mee te doen met de challenge draag je bij aan de volgende oplossingen:

  • We voeren campagne voor betere wetgeving die vrouwen beschermt tegen geweld thuis, onderweg, op het werk en in productieketens.

  • We doen onderzoek naar de oorzaken van geweld en dragen oplossingen aan.

  • We bieden trainingen aan zodat vrouwen weten wat hun rechten zijn en hoe ze onrecht kunnen aanpakken.

  • We bieden veilige opvang waar dat nodig is, bijvoorbeeld middels Women Safe Spaces.